Ako vypočítať ACOS s komplexnou číslo?

H

helio1972

Guest
Ahoj, ja som pracoval na antény s metamateriály pomocou metódy FDTD. Tak, aby simuloval metamateriály s FDTD musím fristly pre výpočet permitivity a permeabilty pomocou metódy vyhľadávania. tak som použil článok Smith to''Elektromagnetické parametre retieval z nehomogénne metamateriály''zveřejněna v marci 2005. Avšak som zistil, že problém vypočítať index lomu n podľa rovnice nižšie uvedených, pretože b je komplexné číslo, takže ako môžem počítať s ACOS komplexné číslo? n = (1/kd) ACOS (b) b = (1 / 2 * S21) * (1-S11 * S11 + S21 S21 *)

Tink o COS v exponenciálnom tvare: cos (x) = [exp (JX) + exp (-JX)] / 2 A, ak x je komplexný (x = a + jb) dostanete: cos (x) = [exp (ja) * exp (-b) + exp (-ja) * exp (b)] / 2 jasne paralelné úvahy platia aj pre funkcie SIN. Potom, ak chcete ACOS je potrebné riešiť rovnice: ACOS (y) = x => cos (x) = y => [exp (ja) * exp (-b) + exp (-ja) * exp (b) ] / 2 = y = u + jv, kde y = u + jv. Záverečná: U = 1 / 2 * {exp (-b) * cos () + exp (b) * cos (a)} v = 1 / 2 * {exp (-b) * sin (), exp ( b) * sin ()} kontrolu rovnice ... :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back