Ako vložiť flash a / alebo EEPROM v MCU ASIC

X

xuanjie

Guest
Mám nejaký dotaz týkajúce sa vkladania flash a / alebo EEPROM v mojom MCU návrhu ASIC.
(1) Nie je pravda, že blesk si vyžaduje iný postup, ako technológie CMOS?Je-li tomu tak, ako môžem dať flash a riadiacu logiku do jedného zomrieť?
(2) Je pravda, že môžem dostať nejaký flash IP od niektorých spoločností, alebo dokonca sami zlieváreň?
(3) Existuje nejaký ebook alebo papier diskutovať thiey tému?

Žiadnu odpoveď by víta, vďaka za tvoj čas.

1.Áno, musíte použiť blesk procesu, aby vaša ASIC namiesto std.CMOS procese.

2.Získate flash IP alebo flash prekladač od poskytovateľa IP alebo zlievárne.

3.Bude lepšie sa obrátiť ASIC predajcom alebo zlievárne.Budú vám bližšie informácie.

(3) v podstate hlavnou témou vkladanie flash / eeprom v ASIC je na programovanie obvodov a ochranné obvody.programovanie CKT.poskytuje cestu od programátora na externú ASIC na vnútornej flash / eeprom.najviac rovno cesta je venovaná CKT., ale programátor bude problém.najviac jednoduchý spôsob, ako sa spoločným RS-232 cestu, a programátor je docela jednoduché inplement.ty "moderný" spôsob je JTAG a programátor nie je tak ťažké nájsť.Ochrana CKT.Znamená to, že používajú, aby sa predišlo poškodeniu obsahu flash / eeprom počas un-stabilné obdobie, ako napríklad power-on/off.tak recommandation na vloženie flash / eeprom dizajn je udržať nejaký kód priestor ako rom miesto celého flash / eeprom.uvedenie nejaké boot-loader v tomto priestore bude oveľa bezpečnejšie vo všetkých prípadoch.okrem toho bude ISP / IAP metódy taktiež ovplyvniť realizáciu.

Díky moc za radu.Existuje nejaké knihy alebo webové stránky, ktoré ponúkajú kvalitné informácie o tejto oblasti?

Myslím, že blesk proces nie je kompatibilný so štandardnými CMOS - veľa CMOS procesy nemožno robiť tenké tunela a oxidu dusnatého normálne MOSFET.i flash plávajúce brána nie je úplne jednoduché vymyslieť poly bránu so štandardnými postupmi.

to neznamená, že človek s dobrou CMOS proces nemôže urobiť flash, ale používa nejaký špeciálne spracovanie, ktoré väčšinou chlapci MOSIS nerobia.

Aj vzhľadom na to, programovacie napätie je asi 12-14V, to je nad prierazné napätia z mnohých malých CMOS procesy (asi 4-8V).Potrebujete HV MOSFETy, rovnako ako tunel oxidy a plávajúce brány.Potom môžete urobiť flash.

TSMC predáva blok flash klesnúť do ASIC design, myslím, že okolo $ 30K na túto licenciu.Blesk je veľmi kvalitné a jednoduché použitie - pôvodcom je SST (kremík skladovanie).Myslím, že to používa split-plávajúce brány.Iba v prípade, plávajúce brána je spoplatnený (plánovaný) a normálne brána je na to bunky prietok prúdu.Veľmi spoľahlivé, ale jednotlivec bude mať ťažké platiť tento licenčný poplatok.Ale hej, jeden proces, beh 24 doštičiek sa pohybuje okolo $ 65k z nich (Ak ma pamäť neklame), takže možno v prípade, že máte dobré financovanie tejto neznie ako veľa peňazí ..mi, je to príliš veľa!I mgiht použiť externej pamäti programu, a stavať svoje mikro na lacné 0.5um procese.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back