Ako urobiť korekciu gama s RTL?

Myslím, že ako vstupné všeobecne kombinačný logiku, ale keď som návrh tohto bloku, dal som gamma tabuľka pamäte a pripojte un-correacted dát na zbernicu adresu v pamäti, výstupných dát sa v gama opravené údaje.

na jej vykonanie so stolom, to nie je ľahké zmeniť opravu bodu v prípade potreby, je lepšie uložiť otočného bodu a množte sa s odlišnú hodnotu, pokiaľ je rýchlosť povolená.

Dobrý deň, ktorou sa vykonáva prevodné tabuľky pre gamma korekcie je pomerne priamočiara s FPGA v týchto dňoch, LCD regulátory som použil majú tendenciu mať gamma vyhľadávacie tabuľky umožní užívateľovi nastaviť hodnoty. Pľuvať

Je tu veľmi dobrý príklad v inplemetation to pomocou trikov, je to v manuáli alebo príklad modulu prekladača

Môžete priblížiť celý čip zdrojov a fyzikálne aplikácie na gamma correation ... Pretože naše dáta Šírka zbernice viac ako 10 bitov, všeobecne. takže sa môžeme dostať jeden menší bloku pamäte. (Tj maximálne 1024x10), ale ak zmeníme návrh na násobič a ďalší okruh, skontrolujte hradiel a veľkosť čipu, môžete zistiť, že je väčší, než vstúpi do rovnakej funkcie pamäte. Keď low-level/cost LCD T-CON, všeobecne zbernice šírky 6 až 8 bitov, takže len jedna malá ROM / RAM (teda 64x6 až 256x8), je potrebné, keď vstúpi gamma correation frature. Ďalšie slovo, ak chcete zmeniť gamma tabuľku, stačí robiť tabuľky, editovať prácu! : Wink:

Ako realizovať program, gamma korekciu pre rôzne zobrazovacie zariadenia?

Na rozdiel od LUT, ako je to s interpoláciou medzi poradí danom mieste, myslím, že to bude určite šetriť priestor, najmä pre použitie s vysokým rozlíšením, napr 10bit

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back