Ako spoznať, či je mikroprocesor pracuje

S

siva_2smart

Guest
Ahoj, ja som s použitím vývojovej doske, v ktorom, keď som dumping drobné programy, ako sú svietiace LED tiež sa nefunguje ... Myslím, že mikrokontrolér nefunguje. Takže môže niekto prosím, povedzte mi, ako môžem identifikovať problém. Zvlášť Ako môžem vedieť, či mikroprocesor pracuje, alebo nie.

nahraďte rovnaký kód s novým čipom, alebo predpokladá-k-pracovať čip alebo čip, ktorý vidíte pracovať s niekým, .. Potom viete ..

[Quote = siva_2smart] Ahoj, ja som s použitím vývojovej doske, v ktorom, keď som dumping drobné programy, ako sú svietiace LED tiež sa nefunguje ... Myslím, že mikrokontrolér nefunguje. Takže môže niekto prosím, povedzte mi, ako môžem identifikovať problém. Zvlášť Ako môžem vedieť, či mikroprocesor pracuje, alebo nie. [/Quote] USA a jednoduchý program, ktorý teda stanovuje pin0 a pin5 resetuje a ostatné špendlíky. Použite Metrix, alebo viedla k skontrolujte, či je μC funguje dobre, alebo nie.

[Quote = AdvaRes] USA a jednoduchý program, ktorý teda stanovuje pin0 a pin5 resetuje a ostatné špendlíky. [/Quote] Čo keď konfiguračné bity sú nastavené práva pri programovaní ,,,??

Už som sa snažil pracovať s niekoľkými malými programami, ako sú svietiace LED diódy ale nefunguje Má dávať 12V v každom pinu mikrokontroléru páli to.

[Quote = siva_2smart] už som sa snažil pracovať s niekoľkými malými programami, ako sú svietiace LED diódy ale nefunguje Má dávať 12V v každom pinu mikrokontroléru páli to. [/Quote] Pozor muža! PIC vyžadujú napájanie medzi 3,7 5 V.

Použitie 12 voltov môže dôjsť k poškodeniu celého IC alebo niekedy konkrétne pin.

[Quote = siva_2smart] už som sa snažil pracovať s niekoľkými malými programami, ako sú svietiace LED diódy ale nefunguje Má dávať 12V v každom pinu mikrokontroléru páli to. [/Quote] havent si prečítať môj príspevok vyššie ..

Skontrolovali ste si kryštál? Už ste vyskúšali všetky porty? Tolerancie väčšiny mikrokontrolérov v režime zadávania je +5 V (max) Takže, vaše +12 V poškodené, že PIN. Ak váš ovládač piny sú nastavené v režime Push-Pull skúste zmerať napätie na nich potom, čo konfigurácie pred spustením kódu.

Ak ste pomocou vysokých frekvencií OSC potom budete potrebovať aspoň 5V napájania. Tiež je potrebné vypnúť strážny pes WDT timer. Tiež skontrolujte RESET MC ** a vytvoriť jednoduchý program pre blikanie LED diódy alebo len zapnúť a vypnúť. Tiež si pre istotu treba zahrnúť pravej časti hlavičky súboru. Napríklad pic16F887.h Tento súbor používa kód C na odoslanie vpravo C kód inštrukcie správne miesta v MCU. Pokúste sa nájsť. Hex súborov na internete. Podarilo sa mi to. je možné, že váš programátor nepracuje z dôvodu nízkeho napätia z vášho PC. Roztok by mal byť ďalší PC.

kontrola osc_out PIN ... to by malo dať hodiny frekv niektorých Multiplu kryštálu použitie u

12 V? neberie moc viac ako 6 voltov smažiť pic. Prečítajte si list. Pri pokuse použiť iný pic voltmeter vyskúšať si vstup a výstup, či jeho práce. Gogo

keď niekedy i pokuse o načítanie súboru na hex 89s52 o Asim Khan, je softvér, ktorý ukazuje "žiadna odpoveď z mc" Wat môže byť problém? Mám vybudovať CKT správne ... Ako je možné si moje MC pracovný, alebo nie?

Ahoj kontrolu všetkých nastavení trochu mikrokontroléru. WDT treba zakázať Čo CLK používate? Interné / externé, bez tohto mikroprocesora nemôže fungovať. Stačí skontrolovať základné veci pozdravom Chanchal

na siva_2smart: Ahoj som nahral schému zapojenia, kód LED bliká. Môžete si overiť, že tu http://www.free8051projects.blogspot.com/ , aby niekiran: Použite asimkhan verzie software v3.0 ISP. Môžete si ich stiahnuť z vyššie uvedeného webu. Tiež som čelil podobným problémom s vyššou verziou ISP. programátor kábel je jednoduchý a ľahko navrhovať

[Quote = siva_2smart] Ahoj, ja som s použitím vývojovej doske, v ktorom, keď som dumping drobné programy, ako sú svietiace LED tiež sa nefunguje ... Myslím, že mikrokontrolér nefunguje. Takže môže niekto prosím, povedzte mi, ako môžem identifikovať problém. Zvlášť Ako môžem vedieť, či mikroprocesor pracuje, alebo nie. [/Quote] akému správcovi pomocou ur? Ak máte CRO skontrolujte ALE signál regulátora sa Wil dávať impulzy, potom to funguje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back