Ako som roząírenie pamäte PIC Ak zdrojový kód je veľký

F

Fragrance

Guest
HI priateľmi potrebovať vašu pomoc, pokiaľ ide o tento príspevok Ja používam PIC16F877 mojej žiadosti vyžaduje komplexný kód, takže pamäte je problém, ako by som rozšíriť pamäť na čipe, pretože chcem používať iba tento čip vo svojej vône ide o vykonanie

Obávam sa, že nie je možné rozšíriť pamäť kódov PIC 16F877. Mohli by ste napríklad v prípade, že máte veľa reťazcov v programe dať tieto reťazce v externej EEPROM, ktorá môže byť zdroj Prístup cez I2C alebo SPI zbernicu. Tie by sa dostať reťazec, kedykoľvek je to potrebné z vonkajšej EEPROM. Nemám tušenie, či aplikácie dovoľuje. Iným spôsobom (ktorý používam často), je použiť PIC 18F452 (ktorý má dvojnásobnú kapacitu kódom) miesto 16F877 je pinovo kompatibilný, a ak je softvér napísaný v C Jediné, čo musíte urobiť, je prekompilovať s kompilátora PIC 18 série. dúfam, že to pomôže

Vôňa 18F zasahujú sú porovnateľné na cenu, a oveľa silnejšie. Ak používate PIC základné, je potrebné zmeniť niektoré nastavenia, na začiatku, a vy ste preč. Mám zoznam pomocou 18F niekde bude kopať zmeny nastavenia, či ich budete potrebovať. S pozdravom Carrotts

Aj undesrtood že 18F Series umožňuje externé pamäte, ako je Intel MCU, datasheet Povedzte o 2MB lineárny kód riešenie. Ako je to?

Jednou z možných ciest, (nevyskúšaný), by bolo použitie externého I2C eeprom, k dispozícii až 64 z mikročipu PIC16F877 môže naprogramovať svoj vlastný kód, medzera, takže môžete použiť pageing systém, zaťaženie bloky kódu, pretože sú potrebné, Program je, potom je spustiť. Môže fungovať, ak rýchlosť nie je problém?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back