Ako simulovať mikropáskové antény IE3D pomocou RO4003

K

khchiang

Guest
Som začiatočník používanie IE3D a tiež dizajn antény, chcel by som sa opýtať DR Jian, aby mi pomohol vyriešiť tento problém, ja to skvelý okruh v priloženom súbore a miera jeho S11, to je dobrý, ale nemôžem sa dostať rovnakých výsledkov v IE3D simulácie. Existuje nejaký simulačné prostredie chyba alebo špeciálne nastavenia, ako je harmonizácia alebo siete ... atď Uveďte, prosím o pomoc a vďaka moc! Je konečný krajine nastavený správne, alebo sondy chyba nastavenia?

Ahoj, Chiang: Existuje pár vecí, ktoré môžu zlepšiť presnosť alebo by ste sa mali snažiť vyhnúť problému. 1. Vy ste si vyvolili záberu zarovnanie propertly pre modelovanie dielektrikum konečný. Je dôležité zladiť zábere konečných dielektrika a kovových polygóny pre vysokú presnosť. 2. Vaša negatívne port je definovaná na celé hrane. To spôsobí, že presnosť problém. Opravil som nad 2 problémy v priloženom square_r1.geo. 3. Vaše pásu hrúbky a šírky je docela veľký (asi 1,6 mm a 3.x) pre frekvencie nad 6 GHz. Šírka je pomerne veľká v porovnaní k veľkosti antény. To predstaviť významné nejasnosti k anténe vstupná impedancia. Nie je ľahké sa dostať veľmi konzistentné výsledky v oboch simulácie a merania. V druhej slovo, môže malá zmena v kŕmení, alebo nejaká iná vec spôsobiť Zin úplne odlišné. Mali by ste sa pokúsiť o zníženie hrúbky a šírky tak vysokou frekvenciou. Ide.

Vďaka Dr Jian, budem sa snažiť vidieť vaše prvé korekciu a vďaka za vašu pomoc. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 3 minútach: [/color] [/size] Milý doktor Jian, vlastne by som chcel navrhnúť novú kapelu viac na anténe základovej konštrukcie, ale teraz nemôžem robiť niečo ", čo som simulovať, čo sa v meraní" ....

Ahoj, Chiang: normálne IE3D shouild schopní predvídať skutočné veci pomerne presne. Je však nutné, aby zodpovedali vašim model reality čo najviac. Pre príklad. nekonečný substrátu model je obvykle veľmi dobrá pre bežné opravy antén, pretože to zodpovedá skutočnosti veľmi dobre. Pre anténu Yagi, v prípade, že podklad nie je príliš malé, substrátu nekonečné modelu stále zodpovedá u poľných podmienkach veľmi dobre. Avšak, to nezodpovedá na Ďalekom oblasti veľmi dobre, pretože hlavné žiarenia sa nachádza v blízkosti theta = 90 stupňov. V tomto smere sa materiál v simulácii je podkladu, zatiaľ čo realita je vzduch. To je dôvod, prečo sa nemôžete dostať vzor veľmi dobre pre tento smer. Je potrebné použiť konečný model pre to podklad. Ide.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back