Ako simulovať lineárne cievky v HFSS

J

Julian18

Guest
Ahoj: Je mi ľúto, ak je to opakovanie spoločné otázky, ale nemôžem nájsť spôsob, ako simulovať jednoduché lineárne cievky, že generované výsledky môžu byť overená empirickým vzorcom. Model je uvedený nižšie a taktiež pripája k tejto téme.
27_1301236829.jpg
byť konkrétnejší, ja používam rad PEC s dĺžkou = 8 mm a polomer = 0,5 mm, dobre známy vzorec pre lineárne cievke je [ indent] Ind (NH) = 2 * Dĺžka * ln (2 * radius/length-0.75) * 10 ^ (-7) [/indent], ktorý v tomto prípade dáva indukčnosť 4.34nH, Na druhej strane, simuláciu HFSS model dáva indukčnosť 2.57nH, myslím, musí byť wrong.So otázkou je, ako nastaviť HFSS modelu vhodne získať správne indukčnosť? Vďaka pripevnenie je HFSS súbor modelu.

Jejda, niečo nie je v poriadku vzorca uvedeného vyššie, linka je indukčnosť
ind (NH) = 2 * dĺžka * (ln (2 * dĺžka / rádius) -0,75) * 10 ^ (-7)​

Musíte pochopiť dopad na stenu alebo vykonávajúci umelé krajiny na hodnotu indukčnosti priamke. Vzorec, ktorý dal môžu platné iba do voľného priestoru. S umelé krajiny tak blízko, ako si líčenie z HFSS, nie som prekvapený, hodnota je výrazne nižšia.

Musíte pochopiť dopad na stenu alebo vykonávajúci umelé krajiny na hodnotu indukčnosti priamke. Vzorec, ktorý dal môžu platné iba do voľného priestoru. S umelé krajiny tak blízko, ako si líčenie z HFSS, nie som prekvapený, hodnota je výrazne nižšia.
Vďaka Phyto, ja fakt už som si myslel, ze v tomto zmysle, a preto simulovať, ale indukčnosť má obrovský veľký ako obrázok nižšie ukazuje:
50_1301542931.jpg
Tam som sa zvyšuje dolná riešiace priestor od 0,2 mm do 15 mm a je vidieť, sa veci chaotický. Myslím, že okrajové podmienky alebo koncentrovaný porty by mal byť upravený tak nejako, ale nemám potuchy, ako urobiť, aby sa generovanie uznávaného hodnotu musí výživa záruky. BTW používam Y (1,1), aby si indukčnosť
Ind = im (1 / Y (1,1)) / 2/pi/freq​
S pozdravom Julian

Nemôžem urobiť presný komentár bez toho, aby presne vedeli, ako ste simuláciu. Ak ste použili rovnakú konfiguráciu ako vyššie uvedenom obrázku, potom pri zvýšení spodnej priestor, môžete tiež zvýšiť celkovú dĺžku úsečky teda hodnota indukčnosti. Môžete vykonať simuláciu so vstupnými a výstupnými portami z dvoch koncoch a zdvihnite linku z tejto dosky?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back