Ako si vybrať rôzne VCO štruktúry?

H

hdmi

Guest
Pri navrhovaní VCO, ako si mám vybrať medzi rôznymi štruktúrami?

1.LC-typ alebo Ring Oscillator Type?
2.Ak používate LC-typu, malo by byť NMOS, PMOS, alebo CMOS?

Môže byť takéto rozhodnutia prijaté v systémovej úrovni?Ak nie, môže pri rozhodovaní pri výbere rôznych štruktúr byť vykonané, a aké nástroje môžu byť použité na uľahčenie rozhodnutia?Thanks in advance!

Nazdar

Záleží na požadovanej frekvencie a maximálne prípustné fázy hluk.LC oscilátory majú nižšiu fázový šum, ako tie, prsteň, ale prsteň oscilátory môžu dosiahnuť vyšších frekvencií.
Complementry oscilátor má zvyčajne lepšie fázový šum, ale menej ako hojdačka len N alebo P oscilátory typu.
Pozri A. Hajimiri 's dokumentmi o oscilátory LC s cieľom vybrať najlepšie topológie.Ak nemôžete nájsť dokumenty môžem hľadať v počítači a nahrajte je na vás.

Ahoj, rosaeidi:

Ďakujem vám za odpoveď.Pátral som prof Hajimiri webovej stránky, ale nemohol nájsť papiera ste spomenul, urobil som čítal jeho vynikajúca kniha "Koncepty a metódy v Optimalizácia integrovaných LC VCOs", je to jedno máte na mysli to?structure to use before the detailed ckt implementation started.

Všeobecne platí, že moja otázka je skôr na, ak máme sklon cez design, napríklad si len vybrať typ CMOS LC ohľadu na to či naozaj potrebujeme, že oveľa lepšie, fázový šum, alebo nie, takže moja otázka je, ak existuje lepší spôsob, ako nájsť optimálnu
štruktúru pre použitie pred podrobné CKT realizácia začala.Inak, akonáhle štruktúra je zvolená a veľa úsilia bolo vynaložené prísť s prístrojom veľkosti, zdá sa byť obrovský hazzle prejsť na inú štruktúru, aj keď sa zistilo, že sú určené viac ako v neskoršej fáze.

S pozdravom,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back