Ako sa vysporiadať s "tlmiaci" problému na

S

shengwuei

Guest
Vážení, mám vysielací / prijímací systém, ktorý je funkčne pracovať, ale majú "tlmenia (?)" Problém na prijímacie ceste. Jednoduchý systém bloková schéma, ako je znázornené nižšie, môže malý, ale nie zanedbateľné "tlmenia" krivka byť pozorovaná pred aj po prijímať zosilňovač (cykluje červeno ako na obrázku nižšie, tento problém sa vážne po zosilnenie dostane zosilňovač). Nie som si istý, je to "tlmenie" problém, alebo nie, pretože frekvencia vlny je oveľa nižšia, ako prenášaného signálu (50MHz). Pridal som nejaké série kondenzátor odfiltrovať priebeh, ale našiel jeho k ničomu. Možno tam je ešte nejaká vysoká frekvencia časť (v blízkosti vysielacej frekvencii) vnútri krivky tak jednoduché low-pass filter nebude fungovať. Myslím, že som potrebné nájsť príčinu "tlmiaci" problém, takže môžem robiť to úplne zmizne v prijímajúcom ceste. Naozaj nemám potuchy o tom, ako tento problém vyriešiť, môžete mi niekto dať nejaké vodítko na to? Cenené pre váš vstup.
damping.jpg

Myslím, že by ste mali dať nejaké podstatné informácie o systéme. Bez nej, musím sa obmedzím na všeobecné úvahy. - Môžete skontrolovať, či nežiaduce signál je stále oberserved pri výmene "snímač" s ekvivalentného zaťaženia. Ak áno, ste dokázal, že problém je s najväčšou pravdepodobnosťou súvisí s zosilňovača správania. Predpokladám, že hnacie signál je jasne bez príslušných nízkych frekvenčných zložiek a že žiadny signál prepínanie (skrytá v diagrame) je zapojená v obvode. - Ste začal ďalšie vlákno týkajúce sa zhody PA. Ak "odovzdá zosilňovač" je vlastne 300 W PA, skôr ako lineárny zosilňovač, mali by ste jednoducho zvážiť DC skreslenie špičky spôsobené non-lineárny výstupný fáze. V tomto prípade by mal účinný pásmových filtrovanie odstrániť tento problém. PS: Ja si nemyslím, že pojem "tlmenia" je primeraný opis pozorovaného prechodné signálu.

Väčšina pravdepodobne jeho Tx úniku do Rx. Potrebujete viac informácií, ako poznamenala druhý plagát.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back