Ako sa meria vnútorný odpor napájacieho zdroja ATX?

J

jack_yls

Guest
Ako sa meria vnútorný odpor PC / ATX zdroj? Použitie voltmeter a ampérmeter? ďalšie odpor?

Rovnakým spôsobom, ako by ste meranie vnútorného odporu batérie .. Zmerajte napätie bez záťaže (alebo minimálne zaťaženie), potom sa meria napätie s menovitou záťažou .. Vnútorný odpor možno odhadnúť pomocou nasledujúceho vzorca: Rinti = (Vnoload-Vload) / Iload S pozdravom, IanP

Pochopte, som však znovu upravené rovnice E = a štát I (R + R). kde E = napätie bez záťaže, I = prúd pri zaťažení, R = zaťaženie, r = vnútorný odpor. Je to tak? Avšak, v praxi je hodnota I * R> hodnota E, je to platné? Ja používam 27 ohm ako náklad, E = 4,974 V (meranie voltmetrom), R = 27,24 (po štarte 5 krát merania) a I = 0,1904 (meranie ampérmeter). Týmto info po vypočítať, vnútorný odpor, r = -1,1245 ohm. Takže, chcem sa opýtať, E musí byť viac než ja * R? Alebo je iné spôsoby, ako získať vnútorný odpor zdroja? [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 8 minútach: [/color] [/size] pre info. Jedným zo spôsobov, ako získať vnútorný odpor, mimochodom, nie sú tam žiadne označenie o tom, ako merať vnútorný odpor zdroja.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back