Ako sa meria napätie pomocou 8051??

A

abhijit.borse

Guest
Chcem sa merať napätie v rozsahu mV pomocou 8051. Môže mi niekto pomoct s schémy a kód ?????

[Quote = abhijit.borse] chcem merať napätie v rozsahu mV pomocou 8051. Môže mi niekto pomoct s schémy a kód ?????[/quote] Myslím, že si môžete vyskúšať pomocou ADC v takto .. ==> I / P-ADC-MCU-LCD (O / P) ...

[Quote = abhijit.borse] chcem merať napätie v rozsahu mV pomocou 8051. Môže mi niekto pomoct s schémy a kód ?????[/quote] Používate presne 8051 alebo 8051 mikro s jadrom? Pokiaľ sa jedná o samostatný 8051, budete potrebovať externé ADC. Myslím, že hlavné Micros 8051 s vstavaným ADC tiež.

Cítil som rovnaký problém s ATmega8. Je potrebné napísať program pre ADC?

Dobrý deň, ak chcete merať akékoľvek analógové signály, je potrebné previesť do digitálnej podoby Buď môžete použiť ADC alebo napätie frekvenčného meniča, niektoré veci, ako že ATMega mal zabudovaný ADC v tom. normálny 8051 nemá vstavaný ADC. že budete potrebovať externý ADC alebo nejaký konvertor, ako je uvedené vyššie. Ak nemáte potrebné dobrú presnosť, môžete použiť komparátor (v vstavaný AT89C2051) a jednoduchý RC obvodu, aby sa vo svahu typu ADC. však žiadnu záruku presnosti. ide ml

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back