Ako sa dostať na amplitúdovej spektrum sine vlny?

môžete použiť FFT (rýchla Fourierova transformácia). Ak si MATLAB, použitie FFT funkcie a IFFT funkcie.

pomocou FFT v MATLAB mi dáva dva hroty na na negatívne strane a jeden v Kladne .. zvyšok je nula medzi nimi. Chcem sa dostať jeden bodec v Kladne ako v URL som vyslaný. Je Fourierova transformácia amplitúdovej spektrum?

Odporúčal by som čítanie Richarda Lyonne knihu o spracovanie signálu, je to veľmi dobré pre begineer. Zjednodušene povedané, najprv je obvykle filtrácie k odstráneniu vyššie frekvenčné zložky (nad 2 * fs, kde fs je vzorkovacia frekvencia). Ak nepotrebujete (nechcú), aby sa vyššie frekvencie, budete pokračovať na odber vzoriek a vykonať DFT vzoriek. ako niekto povedal, dostanete pozitívne aj negatívne frekvenčné zložky, pretože periodicity DFT. pre väčšinu účelov, môžete vypočítať absolútnu hodnotu výsledku DFT (výsledok * V CONJ (výsledok)), kde CONJ je komplexné spojenie funkcie. a máte spektrum ... pre sínus, mali by ste dostať na vrchol frekvenčný amplitúdovej grafe presne na frekvencii konkrétne sine. to je ideálny prípad a nebudete mať čistý pozrieť v praxi, pretože z mnohých vplyvov, ktoré sú ďaleko za hranice tohto jednoduchého vysvetlenia. dúfam, že to pomôže Tahiti

Výsledok je v poriadku, ak potrebujete iba jeden hrot po použití vzoriek fft od 1 do polovice všetkých vzoriek - ak je signál v reálnom zvyšok je miiror ak potrebujete amplitúdu musíte deliť výsledok o polovicu FFT-veľkosti napríklad (z Matlab) : t = 2 * pi/300: 2 * pi/300: 2 * pi; vzorky% času x = sin (t);% sínusoida, aplmitude 1 y = abs (fft (x)) / 150;% spektrum, FFT-size = 300, ak potrebujete len hlavnú časť spektra MŠMT sprisahania, ak sa: plot (y (1:150))

Program MATLAB je v poriadku .. vďaka! Takže amplitúdovej spektrum je basicly amplitúda Fourierovej transformácie signálu v časovej oblasti ... vďaka!

Tak amplitúdovej spektrum je basicly amplitúda Fourierovej transformácie signálu z časovej oblasti ... áno, ale nezabudnite na mierku ... spektrálny analyzátor občas (často?) meria výkon spektra, to znamená štvorec amplitúdy Fourier prevádzať (zmenšený správnym faktorom)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back