Ako sa dostať hardware oneskorenie 1s?

V

vamanan

Guest
Ahoj všetci, pre jeden z našich výrobkov, sú tam dva 48 V používaných čerpadiel. Obe čerpadlá sú stále 48V z rovnakého zdroja. Zapínacie prúd na čerpadlo je asi 3.14. Pretože obe čerpadlá súčasne, nárazový prúd Wil strieľať viac ako 6A. Z tohto dôvodu chcem, aby na jedno čerpadlo a potom, čo hovoria, 1 sekundy druhé čerpadlo musí stáť na. Nie som pomocou akéhokoľvek mikrokontroléru alebo softvér. Chcem vytvoriť 1 sekunda oneskorenia pomocou hardware. Môžem získať 1s oneskorenie pomocou hardware? niekto mi pomôcť, prosím.

Čo myslíš tým používať presne? Môžete využiť niektoré obvody? Ak áno, potom môžete použiť 555 (časovač) - umožňuje široký rozsah oneskorenia.

Snažíte sa vyhnúť používania elektronickej súčiastky?

Dalo by sa zaviesť vhodný pri filtra. To prinesie väčšiu oneskorenia. Upozornenie: rozptýli nejakú moc, tak sa zahriať. jeyaraman

Myslím, že nemôžem použiť 555 časovač. Musím sa na jedno čerpadlo a po 1 sekunde Chcem, aby na druhej čerpadlo. Ale obe čerpadlá pochádzajú energie z toho istého zdroja. Neviem, či môžem použiť 555, alebo nie. Môžeme 1 sekundy oneskorenie pomocou časovača IC. Tiež Nechcem námestí vlna 1s období. Chcem, aby signál generovaný po 1 sekunde by mala byť priebežne západkou. Jeyaraman, môžem dostať 1 sekundová pauza pomocou PI filter?

Môžete si uvedomiť, 1 s omeškania s 555 a oveľa viac.

Jednoduchý obvod s odporom, kondenzátor a tranzistor, ktorý riadi relé tiež robiť rovnakú prácu. S pozdravom Nandhu

odpor a kondenzátor transisitor je dobrý prístup

Tiež som pocit, pomocou časovača 555 (v monostabilný režim) bude zbytočná (ale bude pracovať pre istotu). RC pri správnom čase konštantné a obvod, ktorý môže vyvolať na správnej úrovni (tranzistor alebo operačný zosilňovač umiestnený) by mal byť najlepším riešením.

Môžete použiť IC 555 v režime Nestabilná, dvoma tranzistory (jeden NPN, PNP ďalšie), a dve relé stačí pripojiť výstup 555 až dvoch tranzistorov pomocou odpor a vytvárať 1s oneskorenie 555 s 50% pracovný cyklus

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back