Ako riešiť veľký problém v nepárnych harmonických ADC?

W

waiwai

Guest
Som navrhovaní potrubia 10bit ADC. Schéma simulácia ukazuje, že nepárne harmonické sú príliš veľké (najmä tretia harmonická je 55 dB). Môže mi niekto dať mi nejaký návrh, ako nájsť dôvod? Vďaka.

[Quote = waiwai] Som navrhovaní potrubia 10bit ADC. Schéma simulácia ukazuje, že nepárne harmonické sú príliš veľké (najmä tretia harmonická je 55 dB). Môže mi niekto dať mi nejaký návrh, ako nájsť dôvod? Vďaka. [/Quote] odber swith operačný zosilňovač (usadzovacej čas) referencie (vysporiadanie času)

bandwidht a vyrovnanie by malo byť dosť času a uistite sa, že neexistuje žiadna dvojica v ur frekvenčnej charakteristiky

[Quote = waiwai] Som navrhovaní potrubia 10bit ADC. Schéma simulácia ukazuje, že nepárne harmonické sú príliš veľké (najmä tretia harmonická je 55 dB). Môže mi niekto dať mi nejaký návrh, ako nájsť dôvod? Vďaka. [/Quote] Môže byť u môžete skontrolovať s analógovým vstupom samotného ktoré môžu zahŕňať harmonické. Ak ur dodáva s harmonickými neexistuje spôsob, ako u môže potlačiť to v ADC. Skúste odfiltrovať všetky prítomné v harmonickej vstupu. S pozdravom, Basu

Mám tiež otázku. Myslím, že dôvod, prečo nastavenie času povedie k harmonickej je, že bola stanovená periodickú chybu. Je to správne?

Uistite sa, že Fsample / Fsignal nie je celé číslo, inak kvantizačnej šum bude pravidelné a predstaví chyby v spektre.

Čítal som podivné rady tu. Ak je * projektovanie * ADC a nie * použitie * A potrubia ADC do aplikácie, ako on nemôže filtrovať všetky harmonické na vstupe (to by mohlo byť antialising?), Pretože je to zabíjanie analogické šírku pásma. Fsample / Fsignal môže byť ľubovoľný (integer alebo nie), ako dlho kritérií Nyquist je v poriadku, nemožno obmedziť ani simulácia, pretože Fsignal je neznáma a nepredvídateľná. Som zvedavá, čo našiel dôvod pre toto správanie a ako sa tieto problémy odstránilo. thx,

Ahoj, plytko, za vaše please druhov informácií nájdete na tomto webe, ktorá poskytuje postup pre nájdenie harmonické skreslenie. Ak pôjdete od tohto výpočtu môže vzorkovacia frekvencia nemôže byť celočíselným násobkom vstupné frekvencie. Jedná sa o štandardný postup nasleduje. http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/1040 ide

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back