Chystáte sa začať v assembleri? Ak áno Odporúčam MPLAB, jeho zdarma. Ak sa chcete pustiť do C, odporúčam čítanie knihy, Embedded C programovanie a mikročipu Barnett. Dodáva sa s CD (CCS) pre kompiláciu kódu. Vaša otázka je veľmi otvorená! Presne tak ... Čo chcete robiť?
Pracoval som na 8051 po dlhšiu dobu, teraz sa chcú naučiť PIC (16F877A) microcontrollersplz mi odporučiť nejaké dobré knihy alebo návody pre začiatočníkov a I m záujem PIC jazyku C. Z miesta, kde by som mal začať? PIC, ktorý mám naučiť ako prvý? R sú drahšie v porovnaní s 8051? Ako je to s C prekladač a PIC horák? Čo u PPL odporúčame
PIC pomerne nákladné v porovnaní s 89s5x série. Možno lepšie začať s 16F88 alebo aspoň 16F628A okamžite pokúsi prejsť na PIC18F4550 alebo 2550 alebo neskôr jeden 16f2525. Možno lepšie, a raz pre vždy mať PICkit2 alebo jeho najbližší klon. je lepšie použiť Kielu C pre PIC. pre PIC18Fxxxx, môžete použiť Microchip C18 Šarma
[Quote = hameeds01] Pracoval som na 8051 po dlhšiu dobu, teraz sa chcú naučiť PIC (16F877A) microcontrollersplz mi odporučiť nejaké dobré knihy alebo návody pre začiatočníkov a I m záujem PIC jazyku C. Z miesta, kde by som mal začať? PIC, ktorý mám naučiť ako prvý? R sú drahšie v porovnaní s 8051? Ako je to s C prekladač a PIC horák? Čo u PPL odporúčame [/quote] ste pracovali na 8051 tak, aby sa nebála. bude ľahké sa pohybovať. Myslím si, že môžete použiť rovnaké kroky, čo ste sa na učenie čas 8051. dajte mi vedieť, ty krok. Začal som s týmito krokmi k učeniu 8051. Som tiež plánovanie PIC, ale to bude nejaký čas trvať. -> Získať základné znalosti o PIC a skontrolovať dostupnosť PIC obvodov vo vašom meste. -> Získať kompatibilný programátor z internetu a realizovať. -> Trochu eBook pre PIC príliš. a -> začať učiť z knihy a do príklady. vykonáva ...!! všetko najlepšie ..
[Quote = MVS Šarma] H_D_R do jedného mesiaca budete pripravení s andbe PIC môcť pridávať nové programy. Všetko najlepšie. Šarma [/quote] Ahoj MVS šarm, ďakujem moc za vás komplimenty. ale ja som ešte robil v kódovaní ASM len. Chcem upgradovať s vloženými C a Stiahol som si knihy, ale tiež nedostáva toľko času a niektoré zdroje od miesta, kde môžem získať pomoc kedykoľvek na pochybách. Mám v pláne prejsť na PIC až po učenie C. Vďaka znova.
Dobrý deň. Veľa z techniky v PIC zahŕňa prerušenia. tento dokument je vzor si pozor na niektoré bežné prerušenie v PIC v MikroC. Stačí len vyplniť prerušenie rutiny. dúfam, že to pomôže
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.