Ako posúdiť, či je dobré alebo MOSFET chyba?

R

RoboColor

Guest
Mám schôdzku problém, ktorý som si kúpil MOSFET je zlý ten, ktorý nikdy nemôže fungovať. Možno, že sú zbúrané predajcom z nejakej starej dosky PCB. Tak som chcel vedieť, ako sa zhodnotiť, či je dobrá alebo poruchy ten s pomocou niekoľkých jednoduchých nástrojov, napr. multi-meter. Díky moc!

No, najjednoduchší spôsob je zmerať svoje terminály s multimetrom (na test diód alebo odpor režimu) a porovnať s meraním spoľahlivý. Ak nemáte žiadne iné MOSFET v ruke, potom si môže tieto testy s multimetrom: 1 - Väčšinu času, obviňoval MOSFET má aspoň dve zo svojich termináloch skratované. To je prvá vec, ktorú treba skontrolovať. Ale pred tým, ako tento test, uistite sa, že brána kapacita MOSFET je vybitá. Alebo ste mohli vidieť skrat v DS, aj keď MOSFET je dobré, pretože by sa na MOSFET. 2 - DS by sa mali správať ako dióda. V režime test diód, by multimeter ukazovať hodnotu ako 0.XXX voltov v jednom smere a nekonečno v ostatných. V režime merania odporu, by malo ukázať niektoré hodnoty v jednom smere a ukázať nekonečno v opačnom smere. 3 - odpor medzi GD a GS by mala byť nekonečná ale keby som bol, tak by som jednoducho vytvoriť obvod s lampou a pokúsiť sa vyvolať MOSFET, či to funguje alebo nie.

Ďakujem mnohokrát. Pretože odpor medzi piny MOSFET je veľmi veľký, s výnimkou terminálu dióda, takže myslím, že by som mala vyskúšať MOSFET s lampou. Ešte raz vám ďakujem!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back