Ako porozumieť DDR SDRAM bunkovej banky

Vyzerá to, že to znamená, že je 32 Bank0 pamäte pole 8K x 512. Obrázok naznačuje, že mnoho z týchto polí

x32 (nie 36, ako ste spomenul v otázke), to znamená, že sa jedná o šírke 32 bitov dát SDRAM. Uistite sa, že s odkazom na diagram zo správneho listu. AA (riadky) x BB (stĺpcov) xx DD (Data Šírka zbernice) Oprava predchádzajúcej odpovede: K dispozícii sú štyri banky (nie 32) podľa diagramu. Až nedávno sa dostávame SDRAM čipy s 8 bánk, 32 bánk je ešte ďaleko myslím.

36 znamená, že to je interná paritný bit, tiež niekedy robí chyby mikrónov tam listoch som si namiesto niekoľkých

Keď sme sa odvolávajú na špecifické stĺpec v každej banke, dáta šírka je 16 alebo 32? I / O dátová zbernica DDR SDRAM Šírka je x4, x8, x16. Ako môžem použiť 32 bit široké? Ospravedlňujem sa za mojich prvých chybu by malo byť '32 '.

pretože je to DDR Double Data Rate, že je dôvod, prečo máme na mysli 32 bitov zbernice miesto 16

Ja som stále zmätená. Nasledujúci obrázok ukazuje čítania burst (BL = 4). BL = 4 znamená štyri stĺpce umiestnenie boli vybrané všetky stĺpce a umiestnenie vo vnútri bunky poľa je 32 bitov široká. Ak budeme používať dvojité naráža tak na výstup dát na každom stĺpci mieste by mal byť 8 dátových výstupov v sérii. Som zvedavý, ako sa môžeme zachytiť 32 bit široké dát pri vonkajšej sériová zbernica je iba 16 bit široké. Vďaka.

Dobrý deň, môžete zadať číslo dielu DDR SDRAM, ktorý používate? Mohol by som byť schopný pochopiť váš problém, keď pôjdem cez celú listu. -Naren

Stačí pokračovať v mojej predchádzajúcej odpovedi, bude DDR memroy čip majú vnútorné dátovej zbernici, ktorá je dvakrát väčšia ako na vonkajšej zbernicu. Tým sa riadi double data rate 2N Prefetch. Zachytáva 16 bitov na nábežnej hrane a 16 bitov na zostupnej hrane. Celá 32 bitov sú potom používané interne v jednom hodinovom cykle. To tiež vysvetľuje, prečo sa miesto x32 x16 v dátovom liste. Burst length (BL), ktoré ste spomenul, je počet slov (v tomto prípade 16 bitov), ​​môžete čítať (alebo písať) nepretržite bez vydania príkazu. Dúfam, že to je trochu jasné.

arnarendra je 512 MB DDR SDRAM zo strany Micron. Ďakujem Vám za odpoveď. Som zmätený praskla dĺžku kolóny miesto včas. Je veľmi jasné, či výbuch dĺžka sa rovná počtu slov Mockrát vám ďakujem.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back