ako porovnať viac napätia?

T

timedate

Guest
Ahoj, všetko, čo som si niekoľko (4-16) DC výstupné napätie, to všetko v rozmedzí od 0-3.3V. a chcem, aby v porovnaní všetky tieto DC, a zvoliť najvyššiu jeden ako vstupný signál moje ďalšie etapy. aké zariadenie si mám vybrať? Hľadal som "viac napätia komparátora", ale nič nenašiel. Vďaka

Použitie ako napríklad PIC18F45K22 (môže pracovať na 1,8 V), ktoré majú 28 10-bit ADC kanálov, nadobúdať hodnôt od kanálov, porovnať ich a niektoré výstupné pin by mal prejsť nejaký MOSFET DC kanál na, a ďalšie kanály vypnúť.

Špičkový detektor mohol robiť, čo chcete. Kondenzátor automaticky nabíja sa podľa toho, ktorá je najvyššia prichádzajúce volt úroveň. Táto metóda odpočíta dióda pokles zo všetkých prichádzajúcich signálov. Preto by ste mali pridať 0,7 na všetky z nich vopred, pretože signály pod 0,7 V sa dostať neprihliada inak. Tranzistor môže byť použitý k vybitiu kondenzátora. Alebo nainštalovať strednej odolnosť cez to, že bude plniť to postupne. [COLOR = "silver"] --- Aktualizované --- [/COLOR]

Dalo by sa použiť jeden amp presné polvlna presné usmerňovač [/COLOR] [/URL] pre každé napätie a pripojte všetky Vout je spolu (s jedným spoločným zaťažovacieho rezistora). ORed výstup bude rovnať najvyššej vstupné napätie.

Ak potrebujete presnosť, môžete navliecť banku vrcholové detektory paralelne. http://en.wikipedia.org/wiki/Precision_rectifier Ak presnosť nie je nutná, a môžete vytvoriť vlastný operačný zosilňovač, môžete navrhnúť operačný zosilňovač s 16 + svorkami VO vstupných a získať mizernú vrchole detektor.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back