Ako popísať funkcie prechodu na ...

K

khorram

Guest
Ahoj všetkým, hľadám techniku, ktorá vysvetľuje, ako môžem popísať funkcií prechodu systému, ktorý má nasledovné vlastnosti: prechod od súčasného stavu do ďalšieho štátu, ak existuje Hammingova vzdialenosť medzi dvoma štátmi je 1. S pozdravom, KH

Pamätám si len veľmi málo, ale je spôsob, ako rozdeliť funkcie do štátov a potom transformovať, ktorý môže byť neskôr cobined používať niektoré producedure si nemôžem spomenúť. Napríklad: Povedzme, že Y je výstup z funkcie prevodu, ktorá je závislá na X, Hammingova vzdialenosť. Preto, Y = f (x), keď x = 1, Y = 0, keď x = 1;! Viem, že to nie je moc pomôcť, ale to je všetko, čo zostáva v mojej hlave súvisiace s vašou otázkou.

Ahoj kamarát, vďaka za Vašu odpoveď. Dovoľte mi vysvetliť problém podrobnejšie. Definícia problému: Predpokladajme, že máte MFŠ tak, aby sa prechod od súčasného stavu do ďalšieho štátu, ak Hammingova vzdialenosť medzi týmito štátmi je 1. Cieľ: Ako môžem opísať ako MFŠ v programe Word na úrovni (nie Boolean výrazy) napríklad v C. Nech n udáva počet bitov. Prvý stav je 0 ... 00, kde sú všetky bity sú 0. hovoríme, že level = 0. V level = 1, máme zoznam všetkých štátoch, že iba jeden z ich kúskov je 1 (00 ... 01, 00 ... 10, atď.) Podobne úroveň = 2 predstavuje všetky štáty, ktoré majú dve 1 a level = N znamená 11 ... 11 (všetky bity sú 1). Problém je v tom, ako môžeme popísať prechod medzi úrovňou = i a i +1 = ÚROVEŇ, pričom na každom uzle, musíme vedieť, čo bity sú 1. Napadlo ma, či niekto by mi mohli pomôcť zistiť, vhodný algoritmus. Hlavným problémom je, aby to, čo bity sú 1 v každom štáte danej úrovni. S pozdravom, KH

Len som myslel, a to by mohlo byť zle ... ale je rozdiel len 1 bit medzi dvoma štátmi je vlastne 2 na výkon pozície, ktorá je odlišná. To, čo som doteraz preukázané, že súčet ďalších miest, ktoré sa líšia v prípade, že je viac než jedna, nie je nikdy dokonalý výkon 2 ... Teraz je to pravda? Neviem isto, ale .... Ide o to, že by to znamenalo pre výpočet desiatkovej ekvivalent slova bitov, neviem, či to funguje pre vás jeden .... A tiež by to znamenalo pre výpočet všetky rozdiely medzi 2 ^ N slov ... looong algoritmus Inak, veľmi základné soloution je proste pri pohľade na ne sú polia a porovnávať, ale je to nejaké imbricated "pre", "nie treba ... Budem myslieť viac S pozdravom, Tzushky [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 5 minútach: [/color] [/size] sa mýlim ... zabudnúť, že (ak máte N = 3 a pozrite sa na úrovni medzi 2 a 1, 011 a 100 sa dostanete desatinnou rozdiel 1 a 3 Hammingova vzdialenosť, čo som povedal, je úplne hlúpa, mala som nikdy napísal ....) Nemám Nevidím nič iné, než že berie ich ako pole ..., couting prvky, ktoré sú odlišné, keď väčšia ako jedna transformácia je 0, keď sa rovnať k 1 prechod je 1 ... Je to len veľa nákupný .. a ako si zabezpečiť takú úroveň? Binárne slová?

Dobrý deň, ďakujeme za váš záznam. Ako som už povedal skôr, Maone problémom je, ako môžeme udržať stopu kúsky boli 1. Ak sa nám podarí udržať je (ako ste spomenul, ak vezmeme do úvahy celý rad musíme decalre pole, ktoré má 2 ^ n prvkov!, Ktorý je vlastne nemožné) v lineárnej podobe (ktorá nemá rastie exponenciálne), sme už urobili to. Algoritmus je jednoduchý, odpočítame StateNumber z 2 ^ j (pre j = 0 až N-1). Ak sa nový StateNumber nebol generovaný, definujeme nový stav. Inak sme nič robiť. Teším sa na rokovaní od vás všetkých, ktorí sa expert v algoritme, rovnako ako matematika pozdravom, KH

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back