Ako písať bin súbor pre inicializáciu EEPROM pre Proteus7

N

neoaspilet11

Guest
Dobrý deň Evrybody, Vie niekto, ako písať binárny súbor, ktorý bude načítaný do microntroller pre inicializáciu EEPROM pomocou Proteus VSM? Vďaka

Na vlastníctvo (editovať zložka) nájdete ich obsah pamäte výberu. Pozrite sa na obrázky nižšie:
36_1181086722.jpg
Vyberte binárny súbor jednoducho tým, že prechádzanie:
8_1181086781.jpg

Dobrý deň Nomad13, to bolo rýchle. Chcem povedať, neviem, ako vytvoriť binárny súbor z mojich hodnôt EEPROM. Snažil som sa export EEPROM obsah MPLAB, ale výsledný súbor je hex fille. Aj appreacite moc pomoct. Vďaka

Môžete použiť Intel HEX do binárne nástroje File Converter h ** p: / / www.keil.com/download/files/hex2bin.zip Tento obslužný program vytvorí binárny súbor zo súboru HEX Intel. Môžete použiť binárne súbory s väčšinou programátorov EPROM a môžete ľahko použiť pre kontrolný súčet CRC a výpočty. Možnosti pre tento nástroj programu sú uvedené nižšie: Syntax: HEX2BIN [/ možnosť] hexfile [binfile] hexfile je Intel HEX vstupný súbor binfile je binárny súbor vytvoriť voľba môže byť niektorý z nasledujúcich / Ln dĺžka binárny súbor / PN Pad dát pre binárny súbor / na adrese offset (pridať do HEX záznamy) / M zlúčiť dáta do existujúci súbor BIN / Q Tichý režim (bez štatistík sú zobrazené) / X Nespracovávať ext. segment / lineárne adresa záznamov /? Táto nápoveda

Môžete tiež vytvoriť jednoduchý textový súbor "noname.txt" napísať nejaký ASCII a premenovať na "noname.bin" Proteus načíta ascii v EEPROM ľahko ... Môžete tiež hľadať hex-editor, ako Ultraview alebo voľný hex editor ... Nezabudnite, že po Changin súbor EEPROM v PIC alebo externej EEPROM, ale nezabudnite na "Reset Model trvalých dát", aby sa efekt bin súboru ... Ja som trpel oveľa skôr, než sa dozvedel, že isue ....

odkaz na daný svicent sa posunie, h ** p: / / www.keil.com/download/docs/7.asp

Toto vlákno je trochu starý, ale ja som len stál pred rovnakým problémom pri simulácii ATmega8 a vyriešil to, ako:. Akonáhle máte kompilátor generovať EEP súbor s obsahom EEPROM, spustite nasledujúci vnútri adresára, kde všetky veci sa nachádza: ..
Code:
 AVR-objcopy-I-O ihex binary EEP bin
Potom budete môcť načítať súbor v Proteus a získajte EEPROM plnené :). Ako už bolo spomenuté inde, nezabudnite skontrolovať, "Reset Trvalé dátový model" v "Debug" menu. Greetz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back