Ako písať Assembler?

M

M.Ammar

Guest
Dúfam, že všetci sú v dobrom zdravotnom stave. Som navrhovaní 16-bit RISC mikroprocesora pomocou Verilog HDL. Chcem napísať jednoduchý assembler pre to, môže mi niekto povedať, ako písať assembler. Prosím, zasielajte e-knihy / články / odkazy reagarding problém. S pozdravom Muhammad Ammar

Pri navrhovaní u're hore. písanie Nemal by byť problém assembler. ak u've nepoužíva assembler a u're neviem žiadny programovací jazyk. kníh, ktoré som nevidel žiadne. Len sa inštrukčnú sada určená neskôr pokyny so vzormi kúsku. atď

[Quote = Ammar M.] Dúfam, že všetci sú v dobrom zdravotnom stave. Som navrhovaní 16-bit RISC mikroprocesora pomocou Verilog HDL. Chcem napísať jednoduchý assembler pre to, môže mi niekto povedať, ako písať assembler. Prosím, zasielajte e-knihy / články / odkazy reagarding problém. S pozdravom Muhammad Ammar [/quote] odkazujete na alter softvér

Písanie jednoduchého montážneho programu nie je príliš zložité. Ak viete, že jazyk C je triviálne, je v podstate veľký prípad štruktúru, kde každý prípad je operačný kód, robí prevod kódu je pre každý čiastkový prípad v závislosti na okamžitej hodnoty alebo hodnoty registra.

Musím napísať jednoduchý assembler rovnako. Moja otázka eltonjohn, Vnútri veľká case, ako by program c rukoväte "na slučku", if-else, alebo iných odvetví pokyny? Existuje nejaká kniha hovorí o tejto téme vôbec? Vďaka,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back