Ako obísť druhé zariadenie v reťazci JTAG bez dopadu?

C

CobraMKIII

Guest
Dobrý deň! V mojom systéme som Xilinx Spartan 3 FPGA a CPLD (Xilinx XCR3128XL CoolRunner XPLA3) vo svojom reťazci JTAG. Prvé zariadenie FPGA a druhým je CPLD. Chcem naprogramovať FPGA a CPLD zaobísť bez použitia programovací nástroj, ako je dopad. Chcem ovládať programovanie v inom systéme, s FPGA a vlastnou JTAG rutiny. Už som mal úspech v programovaní systému s FPGA a FLASH reťazce JTAG, že som ignoroval poslať BYPASS návod na blesk. Teraz sa zdá, že budem musieť zaobísť CPLD, takže to nebude naprogramovaný rovnako. Ako sa mi podarí poslať BYPASS pokyn CPLD bez odoslania BYPASS pokyn FPGA rovnako? Ďalší problém je, že dĺžka výuky registra FPGA TPA je 6 bitov a CPLD TPA je 5 bitov. Po vynechaní CPLD, chcem napísať nejaký návod na Shift-IR na FPGA. Pretože reťazca JTAG, tieto pokyny tiež získať CPLD. Ako môžem tvrdiť, že to zostane v režime odpájaní? Dúfam, že niekto pozná na túto tému a môže mi pomôcť. Uli

Reťaz JTAG protokol zvláda všetky situácie. JTAG je jednoduchá, ale trochu mätúci. Dúfam, že to dáva zmysel. . . Pokyn registre všetkých JTAG reťazca zariadenia sú zapojené v sérii ako jeden nepretržitý posuvného registra. Nikdy ste bypass inštrukcie registrov. Napríklad, ak váš reťazec má tri zariadenia A, B, C s dĺžkou instrukčního slová v bitoch 5,6,7, potom sa musí vždy prenášať 18-bitové inštrukcie reťazec takto: CCCCCCCBBBBBBAAAAA. Dokonca aj keď stačí hovoriť zariadenie B, treba ešte zahrnúť AAAAA a CCCCCCC pri výučbe reťazci, takže stačí nastaviť zaobísť operačné kódy (samé jednotky). Úplný návod reťazec by sa 1111111BBBBBB11111. Všetky tri zariadenia majú teraz ich pokyny, takže môžete poslať dátový reťazec. Dátový reťazec cestuje z radiča cez JTAG zariadenia na jeden bit dát bypass register, potom do zariadenia B je zaujímavé dátový register, potom do zariadenia C je jeden bit dátové bypass register, potom späť na ovládači JTAG.

To dáva zmysel. Ďakujem vám moc za rýchlu odpoveď. : D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back