Ako navrhnúť IR diaľkové ovládanie bez PIC?

R

Ryuichi77

Guest
Dobrý deň. Potrebujem pomoc na IR diaľkové ovládanie, ktoré je možné manipulovať 3 žiarovky (typicky 12V). Myslel som, že na diaľkovom ovládači s 9 tlačidiel, ktoré by sa prenášať 9 rôznych frekvenciách, než bude prijatý frekvencia dekodér (??). tlačidlá: 1-červená žiarovka (on / off) 2-zelená žiarovka (on / off) 3-modré žiarovky (on / off) 4-červená žiarovka (zvýšenie intenzity) 5-zelená žiarovka (zvýšenie intenzity) 6-modrá žiarovka ( zvýšenie intenzity) 7-červená žiarovka (zníženie intenzity) 8-zelená žiarovka (pokles intenzity), 9-modrá žiarovka (pokles intenzity) Myslel som, že použitie 555, vo vysielači na výrobu 9 rôznych frekvenciách ... výstup časovača 555 je pripojený k IR LED majú byť odovzdané. Chcem sa spýtať, čo IC môžu byť použité na detekciu IR unikátnu frekvenciu, ktorá vyvolá určité operácie indikovaná tlačidlom nad číslami. Tiež by som chcel vedieť, čo okruhu by mali byť použité k zmene intenzity svetla žiarovky pomocou diaľkového ovládania. Prosím, pomôžte mi. Vážim si vašej odpovede. Vďaka.

Existuje nejaký spôsob, že nebudem používať mikroprocesor Pritom tento projekt?

Áno, existuje. Môžete použiť DTMF kodér na strane vysielača a DTMF dekodér na strane prijímača. Teraz máte nielen z 9 freqiencies budete potrebovať, ale aj 6 ďalšie frekvencie pre budúce zlepšenia. Pozrite sa na nižšie uvedenej adrese: http://wolfstone.halloweenhost.com/RemoteControl/DTMFin_IntroToDTMF.html Dúfam, že sa vám to hodiť. Veľa šťastia

[Quote = Ryuichi77] Dobrý deň. Potrebujem pomoc na IR diaľkové ovládanie, ktoré je možné manipulovať 3 žiarovky (typicky 12V). Myslel som, že na diaľkovom ovládači s 9 tlačidiel, ktoré by sa prenášať 9 rôznych frekvenciách, než bude prijatý frekvencia dekodér (??). tlačidlá: 1-červená žiarovka (on / off) 2-zelená žiarovka (on / off) 3-modré žiarovky (on / off) 4-červená žiarovka (zvýšenie intenzity) 5-zelená žiarovka (zvýšenie intenzity) 6-modrá žiarovka ( zvýšenie intenzity) 7-červená žiarovka (zníženie intenzity) 8-zelená žiarovka (pokles intenzity), 9-modrá žiarovka (pokles intenzity) Myslel som, že použitie 555, vo vysielači na výrobu 9 rôznych frekvenciách ... výstup časovača 555 je pripojený k IR LED majú byť odovzdané. Chcem sa spýtať, čo IC môžu byť použité na detekciu IR unikátnu frekvenciu, ktorá vyvolá určité operácie indikovaná tlačidlom nad číslami. Tiež by som chcel vedieť, čo okruhu by mali byť použité k zmene intenzity svetla žiarovky pomocou diaľkového ovládania. Prosím, pomôžte mi. Vážim si vašej odpovede. Vďaka. [/Quote] túto http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=336600&highlight=ir+remote+with+pic+controller

[Quote = seadolphine2000]
Áno, existuje. Môžete použiť DTMF kodér na strane vysielača a DTMF dekodér na strane prijímača. Teraz máte nielen z 9 freqiencies budete potrebovať, ale aj 6 ďalšie frekvencie pre budúce zlepšenia. Pozrite sa na nižšie uvedenej adrese: http://wolfstone.halloweenhost.com/RemoteControl/DTMFin_IntroToDTMF.html Dúfam, že sa vám to hodiť. Veľa šťastia [/quote] Ako navrhnúť IR diaľkové ovládanie bez PIC? Mimochodom, musím to byť viackanálový. vďaka

Bez použitia akéhokoľvek mikrokontroléru, je veľmi ťažké dekódovať a využívať IR kód do požadovanej úlohy pre viackanálové diaľkové. Okruh bude dosť veľká aj so svojou zložitosťou. Na zdravie

Je mi jedno, o zložitosti okruhu, žiadny problém, ak je príliš veľký, môj problém je, kde nájdem taký obvod? To je môj študentov posledného ročníka projektu a ja nemám dosť času na ne. :)

Môžete zvážiť nákup tejto knihy s projektom "Diaľkovo ovládané rozvádzače", bez použitia mikroradičov. Uvedené Projekt bol navrhnutý s tónom kodér a dekodér pomocou IR prenosu. Som pravidelným čitateľom časopisu, ale ako povedal comiplation patrí k roku 1998, som sa nájsť v knihe so mnou. Uvedený projekt Kniha je k dispozícii cez daný odkaz. Na zdravie http://www.kitsnspares.com/user/showcircuit.asp?id=508

Nemôžem stlačte tlačidlo mi pomohol, pretože ja nie som autorom tejto témy tak, že som len poďakovať moc pranam77

Ahoj Ryuichi77, som urobil článok a projekt o tom, ako poslať kódov infračerveného prenosu pomocou PIC mikrokontrolér, tiež, ako si IR diaľkové ovládanie kódy som v súčasnej dobe pripravuje na príjemcu projektu, je to skoro hotové, prosím nájsť na mojich webových stránkach [ url] http://www.electro-stuff.com/pic_ir_remote.html [/url]

[Quote = matbob] môžete použiť kódovanie dekodér pár HT12E a HT12D. [/Quote] HT12E sa používa len u diaľkových ovládačov RF. Pre IR diaľkové ovládanie HT12E môžu byť použité. Na zdravie

Je možné, aby sa univerzálna IR napodobniť pomocou 89C51

[Quote = mukul_pande2002] Je možné, aby sa univerzálna IR napodobniť pomocou 89C51 [/quote] Áno ... je to možné. Budete musieť napísať špeciálny kód, ktorý. Môžete použiť lepšia verzia čipu, ako 89S52 .. Na zdravie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back