R
Ryuichi77
Guest
Dobrý deň. Potrebujem pomoc na IR diaľkové ovládanie, ktoré je možné manipulovať 3 žiarovky (typicky 12V). Myslel som, že na diaľkovom ovládači s 9 tlačidiel, ktoré by sa prenášať 9 rôznych frekvenciách, než bude prijatý frekvencia dekodér (??). tlačidlá: 1-červená žiarovka (on / off) 2-zelená žiarovka (on / off) 3-modré žiarovky (on / off) 4-červená žiarovka (zvýšenie intenzity) 5-zelená žiarovka (zvýšenie intenzity) 6-modrá žiarovka ( zvýšenie intenzity) 7-červená žiarovka (zníženie intenzity) 8-zelená žiarovka (pokles intenzity), 9-modrá žiarovka (pokles intenzity) Myslel som, že použitie 555, vo vysielači na výrobu 9 rôznych frekvenciách ... výstup časovača 555 je pripojený k IR LED majú byť odovzdané. Chcem sa spýtať, čo IC môžu byť použité na detekciu IR unikátnu frekvenciu, ktorá vyvolá určité operácie indikovaná tlačidlom nad číslami. Tiež by som chcel vedieť, čo okruhu by mali byť použité k zmene intenzity svetla žiarovky pomocou diaľkového ovládania. Prosím, pomôžte mi. Vážim si vašej odpovede. Vďaka.