Ako navrhnúť frekvenciu komparátor?

B

bigpop

Guest
môže niekto mi dať nejaké rady, ako navrhnúť kmitočet komparátor? Vstup je dve hodiny, a výstupom je logický signál. vďaka

digitálny obvod môže prísť na svoje potreby. možno dva kondenzátory o dve hodiny sú dva vstupy komparátora.

Riešenie 1) -> robiť pult a pult opravu obdobie pre obe hodiny riešenie 2) -> urobí 2 DFF, clks sú hodiny, clockB. D ako je DFFs (clock a clockB), nech Qs účtovať dva spoločnej poľnohospodárskej politiky ako porovnávacie imputsof

Má niekto pozná nejaký papier alebo knihy diskutovať obvody pre tento účel?

Pozrite sa na knihy o PLL. Niektoré PLL používať len XOR brány pre fázu a frekvenciu detektora.

PLL obvykle používa PFD (frekvenčný detektor) porovnávať frekvencie a fázové rozdiely medzi 2 hodiny. Je to jednoducho urobiť pomocou 2 D-žabky každý spustil jeden z hodín a D pripojené k '1 'a výstupy z 2 žabky sú AND a pripojené k asynchrónne reset 2 žabky. Tento obvod by bolo dobré frekvenciu komparátora, ale je to tiež porovnávacie fázy, čo znamená, že by výkon, aj keď na 2 hodiny na rovnakú frekvenciu, ale rôznych fázach. Navrhujem iné metódy (ale nie som si istý, či to bude fungovať). Designu 2 čítače každé poháňané iným hodín (obaja čítače majú rovnakú veľkosť). Na začiatku porovnaní resetovanie počítadla, potom keď sa proti pretečeniu, Skontrolujte hodnoty oboch čítačov, ak sú obe rovnaké, potom hodiny sa rovná istej presnosti. Ak nie, potom prvý pretekaniu je vyššia frekvencia a rozdielu hodnôt čítačov "vám môže poskytnúť relatívna početnosť rozdiel. Pre lepšie použiť väčšiu presnosť počítadla, ale výstup bude trvať viac cyklov, ktoré majú byť poskytnuté.

Dalo by sa použiť dve frekvencie meniča napätia (jeden pre každý hodín). Pozrite sa na pg. 622 zo "bipolárnej a MOS analógové design IC" od Grebene pre kmitočet meniča napätia dizajn. Potom môžete jednoducho porovnať dva výstupy.

Myslím, že ak nájdete triggle namiesto dvoch ČLK, a to nejakú logiku na to, môže to fungovať.

Urobil som to isté bloku pred niekoľkými mesiacmi. Použil som jeden ako odkaz na počet ďalších hodín a výstupné logiky. V podstate len pulty a kombinačné logics.you stačí byť opatrný, keď si to spočítať. kremíka práce.

použitie PLL (fáza uzavreté slučky), IC pokladnice národnej polovodič stránky

hľadať knihy o 6-bit na FM Flash ADC. používa frekvencie na komparátory. Nie je to nič, ale majú meškanie FlipFlop element v ceste. Môžete tiež analógový CKT. že diódy a MOS. Môže byť použitý ako frekvencie na základe porovnania.

Im tiež hľadá také. Takže to, čo je najlepšie, alebo môžete zobraziť jednu?

ako jednoduchý príklad: Ak sa u dva presne podobné signály, XOR, potom na výstupe je nulová. U možno použiť a rozšíriť túto myšlienku, aby sa frekvencia komparátory.

Tak som dostal nejaké čipy, a chceli by ste sa postaviť frekvencie a napätia komparátorov.

[Quote = bigpop] môže niekto mi dať nejaké rady, ako navrhnúť frekvenciu komparátor? Vstup je dve hodiny, a výstupom je logický signál. Vďaka [/quote] Použitie pultu, ten, ktorý je dokončil prvý je vysoká frekvencia. Ale prosím, starať sa o precsion.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back