Ako nakonfigurovať ATmega8 PORTC port?

C

chaitana

Guest
Som pomocou ATmega8 s LCD Nokia 3310. Keď som sa použiť SPI PIN a niektoré PORTB ako kontrolný reset, CE a D / c. Je to v poriadku. Ale ja som zmenil ovládanie PORTC (iba kontrolu, a to SPI). LCD displej nie je aktívny. Aj testu LCD PIN CE. Nemôže prejsť na hi. Som skontrolovať list PORTC je ADC port. Ako config port? Môžem prísť o hardware PIN pripojiť na VCC alebo zem?

[Quote = chaitana] Ja používam ATmega8 s displejom Nokia 3310. Keď som sa použiť SPI PIN a niektoré PORTB ako kontrolný reset, CE a D / c. Je to v poriadku. Ale ja som zmenil ovládanie PORTC (iba kontrolu, a to SPI). LCD displej nie je aktívny. Aj testu LCD PIN CE. Nemôže prejsť na hi. Som skontrolovať list PORTC je ADC port. Ako config port? Môžem prísť o hardware PIN pripojiť na VCC alebo zem? [/Quote] je potrebné nakonfigurovať, že PIN výstup. Smere toku dát registra musí byť 1 pre výstup, 0 pre vstup na pravej pin. takže ak používate PC1 ako výstup, ovláda sa vyzerať takto:
Code:
 ldi R16, 0b00000010, PC1 = výstup, iní sú vstupy z DDRC, R16
Veľa šťastia

Vážení ctownsend port je nastavený na výstup. Ja som iba zmeniť definíciu kontroly port PORTB do PORTC. Je to práca PORTB. / / LCD Port Settings # define # define LCD_SER_PORT PORTB LCD_SER_DDR DDRB # define # define LCD_SCLK_PIN PINB5 LCD_MOSI_PIN PINB3 / / LCD prístavnom dozore # define LCD_CTRL_PORT PORTC # define # define LCD_CTRL_DDR DDRC LCD_DC_PIN PINC1 # define # define LCD_CE_PIN PINC2 LCD_RTS_PIN PINC4 / / nastavenie výstupného bity na porte Ctrl. LCD_CTRL_DDR | = (1

Dobrý deň príchodu PORTC 6 Ak ste mali povolené externý reset potom bude prob. MCU resetuje pri každej zmene stavu PC6 pozdravom Nandhu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back