Ako nainštalovať Linux na notebooku s Windows XP?

R

rrrrr12345

Guest
Ahoj, ja som notebook je dodávaný s oknom platforme XP, mohol som pridať Linux platformu na to? Ako na to? Vďaka R

1. Použite gparted alebo Partition Magic pre re-značný oddiel NTFS na pevnom disku (Partition Editor aplikácie) používať SystemRescueCd (CD-ROM s gparted) 2. Inštalácia Linux CentOS, alebo Redhat alebo Debian alebo Ubuntu na pevný disk (CD-sťah ISO), alebo použiť Live CD Linuxu (Ubuntu, Knoppix alebo CentOS) si

je potrebné vykonať ext3 formát pre Linux disky. si dobre rozdeliť pevný až 3 diskov pre Windows a jedna pre swap a jeden pre / pre Linux môžete tiež zvýšiť počet jednotiek môžete make jeden disk pre vás osobné údaje, pretože formát ext3 sa neobjaví v systéme Windows a môžete urobiť jednu oddiel pre / usr / local pre pokročilých instilácii. Ak nerozumiete mi plz prehrávanie.

[Quote = Deepa] Ako to zmeniť na ext3 formát? [/Quote] Zdá sa, že PartitionMagic môžete zmeniť FAT32 na ext3 formát. Po spustení nainštalovať Linux, bude vám k rozdeleniu pevného disku, potom ju môžete naformátovať na ext3 tiež. Ryan

[Quote = Deepa] Ako to zmeniť na ext3 formát? [/Quote] Tak začnite s inštaláciou a keď sa vás opýtať delenie si môžete vybrať ručné delenie Práve tu si môžete formátovania ľubovoľné jednotky na akýkoľvek formát, ktorý chcete. bez obáv, že žiada o všetkých myslí. Salam

Díky moc za všetky vaše odpovede, informácie boli užitočné

[Color = blue] Ahoj chalani .. Ako sa o Fedora a Sun OS v notebooku? Aj ja som trochu váhala s inštaláciou Linices alebo Unixe na mojom notebooku .. Neviem či je to pravda, ale počul som, že keď raz za oddiel je venovaný na ext3 .. Neexistuje žiadny spôsob, ako získavať to! Je to pravda? [/Color]

Nie, to nie je pravda. Linux a Unix na notebooku je v poriadku. Tak dlho, ako je váš hardvér podporovaný.

[Quote = pnnavigator0915] [color = blue] Ahoj chalani .. Ako sa o Fedora a Sun OS v notebooku? Aj ja som trochu váhala s inštaláciou Linices alebo Unixe na mojom notebooku .. Neviem či je to pravda, ale počul som, že keď raz za oddiel je venovaný na ext3 .. Neexistuje žiadny spôsob, ako získavať to! Je to pravda? [/Color] [/quote] Nainstaloval som Fedoru na notebooku pred a to bolo veľmi jednoduché, ako akékoľvek distribúcie Linuxu.

Vďaka za všetky odpovede. Ďalej na moju otázku vyššie, je možné nainštalovať programy, ako sú Microsoft Office na platforme Linux? Všetky obmedzenia v Linuxe, že by som mala byť awared v cca pred použitím? Som zvyknutý na systém Windows iba pred .. ale používal Linux niekoľkokrát v Uni ...

Môžete nainštalovať laptop s duálnou operačné systémy (Windows a Linux). Alebo môžete nainštalovať Linux s virtuálny stroj v počítači so systémom Windows.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back