Ako nájsť frekvenciu nejednotné časové rady dát pritom FFT?

J

jeet_rio

Guest
Ahoj ... Mám diskrétne meteorologických dát súbor veku v porovnaní s izotopom O dáta. Chcel by som zistiť frekvencie amplitúdy spektra pomocou FFT v MATLAB. Nie som schopný určiť zodpovedajúce hodnoty frekvencie na plot spektra. Bude veľkým prínosom, ak niekto môže poskytnúť vodítko. Vďaka

FFT sa nepáči vzorky dát nepravidelne v X. Môžete byť schopný robiť veľké FFT s pravidelným X, ale mnoho z príslušných Ys nastavená na nulu. Buď to, alebo chrliť starý štýl DFT. Mal som projekt, kde má X boli logaritmickej. Nikdy som našiel zástupcu a musel ísť cestou DFT.

Ďakujem mnohokrát ... môžem vykonať DFT priamo v prostredí MATLAB .... Som nový MATLAB, rovnako ako pre analýzu FFT ... Prosím, veď ma

Obávam sa, že viem veľmi málo Matlab. Tento projekt som robil prácu, pre DFT bolo asi pred 15 rokmi s použitím Fortran. By mala existovať určitá Matlab sprievodca tam, že by vám mohli pomôcť.

Ahoj Jeet_rio, Predpokladajme, že máte n vzoriek v pravidelných intervaloch, T. Ak získate ich DFT, oddelenie vo frekvencii medzi zásobníky je 1 / (NT). Príklad: Predpokladajme, že máte n = 256 vzoriek odobratých v intervale T = 10 sekúnd. Celková doba trvania registra je NT = 2560 sekundy. Interval medzi zásobníkmi je opakom toho, tj 1 / 2560 Hz. Takže, prvá hodnota DTF (či FFT) zodpovedá frekvenciu 0 (stredná hodnota). Nasledujúci hodnotu correspons zložke, ktorú frekvenciu (1 / 2560) Hz, folowing na (2 / 2560) Hz, a tak ďalej. Všimnite si, že FFT je iba účinný spôsob, ako pokračovať vo výpočte DFT. S pozdravom Z PD: Sorry. Cnelo sa mi po časti "Nejednotné" thiking, že problém bol asi relationsgip medzi mierka časovej osi a frekvenčnej osi meradle.

Som slušný s Matlab, ale v žiadnom prípade odborník. Tu sú niektoré články som sa obrátil na webe, pokiaľ ide o non-jednotný čas diskrétne Fourierovej transformácie a niektoré interpolačnou techniky (človek získava dáta z prílivu zemepis, cudzie jazyky, môže byť dostatočne podobné poňatie používať jeho realizáciu vyplniť medzery v dátovej sade). PPT diapozitívov [/url] [url = http://www.mathworks.es/matlabcentral/newsreader/view_thread/283073] ndft (nejednotné Diskrétne Fourierova transformácia) - MATLAB Central [/url]

Ďakujeme, že ste ... Díky moc ... Budem sa snažiť a dáme vám vedieť

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back