Ako môžeme odhadovať, že štandardná odchýlka šumu v tejto zmesi?

D

Dmitrij

Guest
Moja otázka je nasledovná. Veľmi často je potrebné spracovať aditívny zmes užitočného signálu a šumu škodlivé. Predstavte si, že nie je známe nič o hluku (to je rozdiel, spektrálna hustota výkonu). Moja otázka znie: ako môžeme odhadnúť smerodajnú odchýlku šumu v tejto zmesi ( výraz pre výpočet STD )? So všetkou úctou, Dmitrij

Dobrý deň, v každom algoritmus pre spracovanie signálu sa zapojiť dva druhov signálov, požadovaného signálu a nežiadúci signál (hluk a rušenie). Hlavné veci, ktoré je možné oddeliť signálu a šumu sú ich rozdielne povahy. V niektorých prípadoch sa signál konečnej abecedy (známe či neznáme). V jednoduchšie je signál kapela obmedzené. v niektorých iných aplikáciách môžeme získať viac replika signálu a šumu. tak, že odpoveď na túto otázku je: "Záleží na aplikácii". Otázkou je "v tom, čo scenár chcete odhadnúť STD?" ale ak chcete študovať tento problém, bez využívať rôzne povahy signálu a šumu ste získali nikde. Navyše nezabudnite, že je stratový operátor. Ak je výsledok sčítania je 6 Možno, že to bolo 2 +4, alebo možno 1 +5. kto vie, bez toho, aby ďalej informácie? ide o

Perhabs, máš pravdu, pokiaľ ide o predbežné knoledge na hluk vnútornú štruktúru. Môžete však navrhnúť nejaké vzorce std odhadu, ktorý používa parametre hluku? Som si istý, ako vzorec, možno nie presne, ale orientačné, musí existovať, pretože problém, som sa zrazil s veľmi skutočnosti vzniká v algoritmy pre spracovanie signálu. Prosím, ponúkať žiadne vzorce . Budem vďačný za vás. So všetkou úctou, Dmitrij

Ahoj, STD (smerodajná odchýlka) Poďme príklady. Scenár je std odhad zvuk, keď je kapela obmedzený signál so známym PSD (napr. každý modulovaný signál), k poškodeniu bielou (alebo farebný), gaussian hluk. V tomto jednoduchom príklade jeden spôsob, ako odhadnúť std. hluku je najprv získať vzorku autokorelačnej funkcie rceived signál a potom vypočítať PSD signálu. vedel, že smernica o platobných službách prijímaného signálu je súčet PSD požadovaného signálu a PSD šumu (z cource ak sú nezávislé), tak tým, že odpočíta vzorky PSD prijímaného signálu so známymi PSD požadovaného signálu odhad PSD šumu je získať. Teraz, s odhadovanou PSD šumu je možné získať veľa hluku parametre ako rozptyl (pod krivkou árie PSD). Šírka pásma hluku, a tak ďalej. Existuje mnoho elegantných hluku odhady parametrov algoritmov pri použití v iných situáciách, ako je abeceda dát konečné prenosu MIMO prípady apod dúfam, že to pomôže vám.

Táto myšlienka sa odpočíta PSD požadovaného signálu z PSD zmesi (signál + šum) je vhodné len vtedy, keď presne vieme, model signálu. Avšak, v nreal praktické úlohy, je pozitívny signál známe, pretože je kontaminovaná hlukom. To je dôvod, prečo som proste neviem, čo "požadovaný signál" znamená. Takže tento prístup nemusí byť užitočné a efektívne tu. So všetkou úctou, Dmitrij

10x za vaše odpovede, ale plz jeden ďalšie otázky, rád porovnať niektoré odhady a ich výkon, ak náš signál corepted o aditívne šum gaussien, môžem použiť std? alebo môžete mi poradiť postup pre túto! Naozaj vďaka S pozdravom PS: V mojom prípade som sa skutočný signál a signál correpted hlukom

No, musí byť účinnosť odstránenie šumu techniky sa pozorne estmated osobitné kritériá. Všeobecne možno povedať, že nám umožňujú záver, či skúmané algoritmus je vhodný pre konkrétny triedy signálov (alebo jeden signál), alebo nie. Aj použiť nasledujúce kritériá: 1) SNR - signal-šum. Existuje mnoho spôsobov, ako množstvo pre výpočet SNR. Najčastejšie je prevedené rozdelenie maximálnej absolútnej hodnoty signálu std hluku. V prípade potreby môže byť premenené v dB: SNR = max {abs (s (t))} / STD (n (t)) 2) RMSE - Root Mean Squared Error. Táto vlastnosť používa Euclidean vzdialenosť, aby sa COMAR výsledky prvej pôvodného signálu a rovnaký signál po hluku, vrátane odstránenia šumu a následné: RMSE = {s (t) - s (t)} ^ 2, kde s (t) - vstupného signálu, s (t) - signál po odstránení šumu 3) MAE - maximálna absolútna chyba MAE = max {abs (s (t)-s '(t))} Tieto prejavy sú tie hlavné, rozšírené v šumu techniky. Samozrejme, že oveľa viac z nich existujú. Ale ako som o nich nevie, alebo sú príliš sprecific a nie sú vhodné pre všetky signály. So všetkou úctou, Dmitrij

Dmitrij vďaka (bohužiaľ nemôžem stlačiť tlačítko''mi pomohol'': D), takže porovnanie medzi rôznymi odhadmi, môžem plot SNR cez MSE, SNR a ALOS cez RMSE.? ao SNR, môžeme express to takto: SNR = Power (s (t)) / Power (n (t))? a či je to správne, je tento výraz equevalente k vám? thansk znovu, s pozdravom

Milý priateľ, ako som napísal v predchádzajúcej správe, môže SNR byť definovaná mnohými spôsobmi a žiadny z existovala výrazov je dnes zrušený. Avšak, čo je najbežnejší forma vyjadrenia SNR je tá, ktorú som predstavil: SNR = max {abs (s (t))} / STD (n (t)). Pokiaľ ide o váš návrh Power (s (t)) / Power (n (t)) Myslím, že je tiež možné. Ale musíte overiť, že hodnoty v čitateli a menovateli sú merané v rovnakom meradle, v opačnom zmysle tejto operácie budú stratené. A ako sa bude hodnotiť výkon (s (t)) a Power (N (t))? Napíšte svoje názory a ja vám radím. Vaša prvá otázka je ABIT mätúce pre mňa. Musíte pochopiť, že rôzne kritérií, ktoré som už spomenul, môže byť použitá súčasne k odhadu účinnosti odstránenie šumu konania. Nie je potrebné v ich porovnanie. Tie boli vynájdené, pretože v jednotlivých prípadoch, jeden môže byť vhodnejšie ako iné. Môžete napríklad plot závislosť SNR vstupného signálu a SNR na rovnaký signál od šumu. K tomu je samozrejme treba zvoliť parameter (to dependes na algoritmus), ktorá bude meniť. Po získaní tejto závislosti, môžete analyzovať. So všetkou úctou, Dmitrij

Ahoj, vďaka za odpoveď, naozaj oceňujem Takže okkk, budem používať SNR = max {abs (s (t))} / STD (n (t)):. D a pre hodnotenie výkonu (s ( t)) a Power (N (t)): Ja som s (t), a ja som vyzvořit prísada gaussian hluku Matlab imnoise (...), takže ak zavoláme J signál correpted hlukom J = imnoise (. ..) a potom n (t) = J (t)-s (t), a potom môžem hodnotí silu n (t). na moju otázku, som thougth, že môžem porovnávať perform z 12 odhadov v ploting SNR / chyba? S pozdravom Nabil

Úprimne povedané, nedokážem pochopiť, čo presne máte na mysli. Skúste znova revidovať pozorne všetko, čo som napísal ja, možno budete zbaviť nedorozumenia. Môj komentár je, že SNR a ďalšie šumu kritériá sú používané k odhadu účinnosti postupu, ktorý je aplikovaný na kontaminovanej signál. Čím viac SNR, tým lepší je výsledok odstránenie šumu. Rovnaká situácia je možné pozorovať v prípade hodnotenia RMSE a Mae. So všetkou úctou, Dmitrij

Ahoj milý priateľovi, Moja chyba, ospravedlňujem sa, som nepochopil, ale teraz je to v poriadku, vďaka jedinej PB, že sa musím recenziu Môj MATLAB kód, pretože som použil funkciu MATLAB''''imnoise pridať aditívum Gaussov šum, a zmeniť hodnotu SNR zmeniť hodnotu''q'', kde, s correpted signál šum = imnoise (SIG / q), a keď som evalueted hodnotu SNR (buď s dvoma definície). to nedáva Sens (napr. (SNR, MSE) = (3,9), (4,10), (5,6), (6,6), (7,11), (8,3). .. s pozdravom Nabil

No, som celkom rád, že ste sa vyriešiť vaše problémy. Avšak, ak je nejaký problém immeadiately dajte mi vedieť a ja vám pomôžem. Pokiaľ ide o vás viem, že som v Nemecku teraz na 7. ruskej-Open Workshop. Takže tam môžu byť malé meškanie v mojom answerings. Okrem toho, použite WGN a GWN funkcie v Matlab s cieľom vytvoriť aditívny Gaussov šum. Jedna z týchto funkcií už v jadre, zatiaľ čo ostatní by mali byť získané z realizácie Wavelab. Je to zadarmo a je k dispozícii na internete. So všetkou úctou, Dmitrij

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back