Ako môžem previesť striedavého prúdu na napätie DC?

M

mzypt

Guest
Ja používam ústredňu s jednosmerného napätia a musím sa prihlásiť striedavý prúd s ním. Ako môžem previesť striedavého prúdu na napätie DC? Najlepší spôsob, ako to urobiť, je AD536 alebo podobné RMS prevodník čip, ale je to dosť drahé. Existuje nejaký iný spôsob, ako to, ako operačný zosilňovač, rezistor a kondenzátor obvodov?

Transimpedance zosilňovač previesť na napätie. odstránenie DC Ak je to nevyhnutné, potom opravu a vyhladiť. To by malo dať DC úroveň, ktorá zodpovedá úrovni špičkové napätie (-niektoré diódy kvapiek)

V závislosti na týchto údajov, malo by byť možné, aby sa obálky detektor: Stačí spustiť AC cez sériové diódy, potom do čiapky.

Áno, tento obvod funguje celkom dobre. Pridal som ešte jeden operačný zosilňovač pre kompenzáciu nulového výstupu 0.88V, ktoré som nemohol zbaviť. . Tak som sa môže zvýšiť virtuálny úrovne krajiny s 22K potresistor tak, že výstup čítanie je nulová. Ale môj záznamník je rozhranie USB a chcel by som použiť USB 5V ako zdroj energie pre spustenie môj návrh. Problém je, že vstup DC ihrisko a ihrisko USB sú rovnaké, takže nula výstup kompenzácie nefunguje. Pri vstupnej striedavý prúd je nulový - záznamník opatrenia 0.88volts. To je nepríjemné, pretože nemôžem zbaviť tej napätie. Skúšal som inú diferenciálnej zosilňovač na vyrovnanie errorvoltage ale does'n Zdá sa, že pracujú týmto spôsobom, myslím, že Vin1-Vin2 = Vout funguje iba v prípade, že ste dvakrát PowerSource (+-5V). [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 7 minútach: [/color] [/size] Jo a ešte jedna otázka. Preto tento návrh musí tranzistora zosilniť vstupné AC (10-30mV). Snažil som sa ísť AC priamo na operačný zosilňovač, ale nefungovalo to. S tranzistora funguje to dobre. Je možné, že vzhľadom na to tranzistor je poháňané prúdom a napätím operačný zosilňovač - toto napätie, 10-30mV je príliš malý pre operačný zosilňovač. No tak som nemohol dostať žiadne slušné hodnoty s AC vstup spolu s kondenzátorom pripojeným na vstup operačný zosilňovač.

Snažil som sa použiť ICL7660 poskytovať-5V. Ale nejako som sa dostal len s 5V-2.8Volts Vcc. Prečo len, 2,8? A pri pripojení k LM324 klesla na 0.52V? Mal som dva čipy sa snažiť a ako sa správa podobným spôsobom. Má len pár externých komponentov, dve 10uF čiapky. Prečo nemôžem riadiť operačný zosilňovač s 7660? To by opraviť môj prvý problém s 0.88V "nula" výstupu. Prosím, pomôžte mi na túto tému.

Žiadne starosti, som našiel problém - bolo zlé spojenie a 7660 nedostal 5V vôbec. Teraz všetko funguje perfektne

Obvod usmerňovač dizajn je ako znovu vynájsť koleso štvorcových. Jednoduchý detektor s maximálne teploty závislé vyrovnanie. OP boli vynájdené, aby sa zbavili týchto vecí. Ale nemusíte sa podarí využiť ich vlastnosti pravdu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back