Ako môžem modelu fotodiódy (ActivePixelSensor) v HSpice?

C

clsfox

Guest
Dobrý deň! Som nový člen a ja ustajnené na tejto veľmi užitočné fórum pri hľadaní informácií o modelovania fotodiódy v HSpice! Mám projekt o analógové na digitálne Active Pixel Sensor (Fowler et al.) A ja som naozaj mohol použiť niektoré príklady aktívnych pixelov senzorov a fotodiódy v HSpice. Vďaka!

Videl som niektoré z mojich vysokých škôl hspice použitie v aktívnom prevedení pixelov snímača a simulácie, ale neviem, y, ale používa ho, a oni simulovali temný prúd khouly

Koncepcia projektu je najprv simulovať návrhu Active Pixel Sensor ADG v HSpice potom si masku pomocou Microwind, výpis netlist z Microwind a porovnajte ich s predchádzajúcimi výsledkami HSpice. Ak by to bolo na mne budem používať rôzne nástroje, ale je to povinné projekt štandardný postup, takže nemám žiadne iné možnosti, než je táto.

Ahoj, hspice je pre simuláciu obvodov, nie je vhodný pre simuláciu PD v APS.If chceš simulovať s hspice, môžete použiť zdroj prúdu na miesto PD, ale nemyslím si, že môžete získať presný výsledok popísať phycial procesu v APS, ale len priblížil výsledok a je to tým, simulation.Maye tranzistorové úrovni, mali by ste použiť tCAD na miesto. Pre mňa, ja som tiež robil výskum v CIS, môžete ma kontaktovať, ak chcete: leohart2000 (at) gmail.com

Vďaka za objasnenie! Celá koncepcia projektu je dokázať, že môžeme pracovať s týmito dvoma nástrojmi, takže približnú simuláciu HSpice je to, čo naozaj potrebujem práve teraz. Môžete mi odporučiť zdroj pre fotodiódu model I možno použiť v HSpice (zdroj prúdu, kapacity a pod)? Fotodiódy v reálnom obvode P + región rozptýlené v nwell.

Stačí použiť jednosmerný zdroj prúdu paralelne kondenzátor, na detail hodnota týchto dvoch zložiek, odkazovať sa na nejaké papiere, za normálnych okolností, fotografie prúd je menší než rok a kapacita je o niekoľko desiatok Femto F. nie som si istý, či je simulácia pomocou hpice bude rozumný výsledok, chcel by som pomôcť s tým, alebo PLS zdieľať ur výsledok sa ma, či je to possiable S pozdravom

Zistil som, papiera TN Swe a KS Yeo s fotodiódy model Spice, ale to je trochu príliš zložitá na to, čo potrebujem. Spýtal som sa svojho nadriadeného, a on súhlasil, že zdroj prúdu a kondenzátora bude stačiť. Budem vás kontaktovať, keď som dokončil okruh! Ešte raz vďaka!

Naša firma navrhol mnoho APS CMOS obrazových snímačov. V prípade, že fotodióda je napríklad z, n + v podklade alebo nwell v podklade, použite dióda model, ktorý v zlievarni, že dodávky pre stavby. Aby dióda W a L veľkosť PD. Použite zdroj prúdu pre simuláciu svetla (bude picoamps na nanoamps zvyčajne normálnej úrovne svetla).

Môžete mi povedať, ktorý by bol normálny priemer rozmery P + fotodiódy v n-i? Snažím sa vytvoriť masku Microwind a doklady k môjmu projektu sa tieto údaje neobsahuje. Ďakujem vám!

Pomocou n-i fotodiódy: Toto usporiadanie sa zvyčajne používa pripojenie k n-aj - ako jeden terminál - so substrátom P na dne a P + rozšírenie na vrchole ako ostatné fotodiódy terminál (spojené prekrytím P + cez n-i). Týmto spôsobom, sú tam dva uzly (a dve diódy paralelne). To má niektoré výhody citlivosti a temný prúd, ale pretože je to väčšie, že nie je použitý veľa v modernej obrazový snímač CMOS (od roku asi o 0,5 Micron Technology a 8 mikrónov veľkosť pixelu). Veľkosť n-a bude závisieť od veľkosti vašej pixel a medzery pravidla n-n-dobre tak v technológii, ktoré používate. Dúfam, že pomôže.

Photodide je v podstate kondenzátor, ktorý by držal zdarma. Spočítajte kapacita križovatky svetla zberu oblasti. Kapacitné hodnota je uvedená v modeli súbory. Ďalší pri simulácii vykonať nasledujúce kroky, aby gmina ako 1e-18 rat5her než je predvolená hodnota, ktorá simulátory použitie 1e-12. To je z toho dôvodu, že kapacita, ktorú by dostal by sa do radu Femto FARAD, a nerád by som na simulátore, aby sa riešenie pre matice sa dal 1pA zdroj prúdu k zemi z cvapacitor dosky. Tiež dúfam, že sa rozloženie na to urobiť, aby si hodnotu faktor plnenia. Dúfam, že to pomôže

hi ambereesh: 1) čo je gmina a prečo by sme mali znížiť na 1e-18? 2) Môžete podrobnejšie spracovanie "Nerád by som na simulátore, aby sa riešenie pre matice sa dal 1pA zdroj prúdu k zemi z cvapacitor dosky." THX veľa

Simulátor vždy kladený odpor 1/Gmin paralelne kondenzátor umožňuje konvergenciu. obrátil dióda má menšiu kapacitu, gmina výboje, aj keď žiadny iný súčasný drezu. menej gmina menej chýb prúdu. nastaviť KCLTEST = on taky pomáha.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back