Ako môže byť maximálne LED diódy môžu byť pripojené k microcontrol 89C51

N

narasing

Guest
LED diódy, koľko maximálne môže byť pripojený k 89C51? Je možné pripojiť viac ako 100?

Je možné pripojiť bilióna LED '51. Avšak sa dal v 51. musí byť vyrovnávacej pamäte pre prúdové a napäťové požiadavky. Vysvetlite prosím svoj problém podrobne a nájdeme spôsob, ako sa pripojiť LED byť riadený '51.

Ak sa chystáte na prepojenie tých počet LED na jeden kolík potom na to nezabudnem. Môžete použiť jednoduchý N-Channel MOSFET a urobiť to.

Vlastne som sa 0V až 10V, Na základe tohto výstupu, ak sa 0V prvý LED svetlo by malo, ak sa 5V 100. LED dióda svetlo, keď mám 200. 10V LED by mala žiariť ......... Je to možné s 89C51?

Áno. K dispozícii sú dve jednoduché prístupy: (a) Matrix (napríklad) 20 x 20. Môžete prepnúť na riadok a stĺpec matice pre osvetlenie z LED. Jednoduchšie hardware, potrebuje nejaký programovací zručnosti .. (B) Každá LED dióda svieti samostatne. Dekódovať 8 bitov (alebo viac) prepnúť na niektorý z LED diód. (Môže byť vykonané úplne v hardvéru), budete musieť ADC s potrebnou rozlíšenie a rýchlosti (vzoriek za sekundu) na vzorke analógovú hodnotu, a previesť na digitálne. Skontrolujte prosím, či umenie elektroniky na logiku (a) a (b) vyššie. Ak sa vám to ťažké, daj mi vedieť.

Áno, u možné pripojiť toľko LED k 8051, ale pre to musí používať u uln2003 alebo tranzistor na ovládanie svojho prúdu sa rozsvieti jasné ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back