ako koncovom stupni tejto funkcie operačný zosilňovač?

W

wholx

Guest
operačný zosilňovač sa používa ako vyrovnávacia pamäť v mixed-signal obvodov.vstupnej fáze sa skladá z dvoch diferenciálnych párov (preložený-cascode), za účelom dosiahnutia vysokej vstupnej CM rozsahu.moje quesiton je o koncovom stupni, myslím, PP15 a NP3 slúži na zamedzenie triedy B výstup PP14 a NP4 zablokované na rovnakú dobu, ale nie som si istý.niekto môže vysvetliť, ako presne sa pp15 a NP3 práce v obvode?
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

Nikdy som nevidel takú okruhu predtým, ale na prvý pohľad sa zdá, že mať 2 stabilné operačné body.

Predpokladajme, že naša diferenciálnej vstup je 0.Preto zdroj prúdu nad a pod PP15 NP3 sú rovnaké.Vzhľadom k tomu, PP15 a NP3 sú spoločné-nárazníky brána typu, máme niekoľko stabilných prevádzkových bodov.Všetky aktuálne mohol prejsť PP15 sa to mozgov napätie musí byť dostatočne vysoké, aby sa odrezať NP3.Na druhú stranu, všetky súčasné mohol prejsť NP3 tým, že je to mozgov napätie dostatočne nízke, aby sa odrezať PP15.Takže jediný spôsob, ako si nebudeme viac stabilný operačný bodov je, keby sme patrí Rout existujúcich zdrojov.Ak sú obaja zdroja prúdu Rout by mal byť rovnaký, potom by súčasný rozdelená rovnomerne medzi obidva common-gate zosilňovače (PP15 a NP3).Unfortunetaly oponování PMOS nie je nevyhnutne rovnaký ako NMOS, takže v závislosti na procese ste v rohu, v súčasnosti mohol rozdeliť nepredvídateľným spôsobom ....

Teraz som niečo chýba?Už som nesprávne vyložil schéma?

ok Predpokladajme teraz, že op-amp bude servo aktuálne, takže to sa rozdelí rovnomerne (alebo v jeho blízkosti).V tomto bode, je to pomerne ľahko zistiť, čo sa deje.

Povedzme, najlepší zdroj prúdu je hnacou 1UA viac prúdu, potom dolnej zdroj prúdu.Napätie na dne zdroj prúdu budú musieť viesť tak, aby bolo Rout bude skrat, ktorý navyše 1UA prúd.Napätie na súčasných zdrojov sa líšia podľa gm * Rout., Že zmena napätia je pripojený k bránam výstupných rozhraní.

PP15 a NP3 sú tam tak, že napätie na kľudový prúd zrkadlá vytvorí pred-definovaný kľudový prúd cez výstupnej fázy.

to je trieda AB, zatiaľ čo výstup celého obvodu je železničnej dopravy na železnicu OPA.
pp15 a NP3 funkcie:
Vgspp15 Vgspp14 = Vgspp8 Vgspp13
Vgsnp3Vgsnp4 = Vgsnp10 Vgsnp19.
, Ktoré sa uistite, že výkon práce v triede AB

Hi Sunking,

Môžete dať podrobnejšie vysvetlenie?Prečo, že dve podmienky možno zabezpečiť svojej triede AB operáciu?

Triedy AB ovládanie je dosiahnutá prostredníctvom translinear slučku.Kontrola tranzistorov, NP3 a pp15, sú spôsobené tým, zrkadlo N a P zrkadlo.Dióda pripojený tranzistor nastavenie skreslenie riadiaceho miesta tranzistorov.

Všimnite si, že N a P zrkadlá sú bezplatné, to je, keď jeden z nich zvyšuje prúd, druhý znižuje jej prúd.

Takže napríklad, keď zrkadlo N kladie väčší prúd, zdroj NP3 ide dole tvorba N-typ výstupný tranzistor sa vypne.Na druhú stranu, P zrkadlo kladie menší prúd, ktorý znižuje PP7 a potom jeho zdroj uzol dostane vysokú impedanciu.To umožňuje odvod NP3 ísť dole, tlaci z brány P-tranzistory typu výstupu, takže je vykonať viac prúdu.

Duálne správanie nastane, keď zrkadlo N zníži svoje súčasné a P zrkadlo putsq viac prúdu cez ovládacie tranzistory.

Odškodnenie sa Miller-ako.Je potrebné určiť, kondenzátorov v oboch prípadoch, ak je výstupný tranzistor je na N (P off) a keď je na P (N off).

thx všetci, ale niekto môže vysvetliť trochu viac o translinear slučka?

Našiel som iné aplikácie pomocou plávajúce zdroj prúdu na Google Book Search.

pozri tento dokument, budete vedieť viac
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

Hi chen_Analog

V žiadnom prípade PP15 a NP3 urobiť plávajúce zdrojom prúdu, pretože sú poháňané zdrojov prúdu.Oni nie sú schopní zmeniť súčasný prostredníctvom pobočky.

Translinear si upevnil vedenie, keď môžete fing uzavretá cesta obsahujúca iba VGS.V prvej číslice NP19-NP10-NP3-NP4 formulár translinear slučku.Tam je tiež ďalší s P-typu tranzistorov.

To je železnica-na-rail operačné zosilňovače s konštantným-gm ovládanie (na ľavej časti obvodu, ktoré ste sa zobrazia).Výstup je trieda AB-režime.
Tento okruh je určený do holandského PhD Ron Hogervorst.Jeho dizertačná práca vám môže pomôcť (Nechcem známe, kde ho stiahnuť. Je to tiež vyšla knižne).Ale myslím, že predchádzajúce odpoveď už dal vysvetlenie.

Je to translinear prácu s exponenciálnym vzťahom iba?Tu to má diódy pripojené zariadenia, ale stále sa štvorcovými-právnymi predpismi.Opravte ma, či sa mýlim, prosím

nxing,

Pokiaľ viem, tranlinear slučka pracuje so štvorcovými štátu, rovnako ako exponenciálny vzťah.Existuje kniha diskutuje tranlinear okruhu nahraté v tejto diskusii, ale nemôžem si spomenúť jeho názov, môžete vyhľadať sami.

BTW, PP15 a NP3 slúži ako plávajúci zdroj napätia namiesto plávajúce zdroj prúdu.

pozdravy,
jordan76

Humungus Napísal:

Triedy AB ovládanie je dosiahnutá prostredníctvom translinear slučku.
Kontrola tranzistorov, NP3 a pp15, sú spôsobené tým, zrkadlo N a P zrkadlo.
Dióda pripojený tranzistor nastavenie skreslenie riadiaceho miesta tranzistorov.Všimnite si, že N a P zrkadlá sú bezplatné, to je, keď jeden z nich zvyšuje prúd, druhý znižuje jej prúd.Takže napríklad, keď zrkadlo N kladie väčší prúd, zdroj NP3 ide dole tvorba N-typ výstupný tranzistor sa vypne.
Na druhú stranu, P zrkadlo kladie menší prúd, ktorý znižuje PP7 a potom jeho zdroj uzol dostane vysokú impedanciu.
To umožňuje odvod NP3 ísť dole, tlaci z brány P-tranzistory typu výstupu, takže je vykonať viac prúdu.Duálne správanie nastane, keď zrkadlo N zníži svoje súčasné a P zrkadlo putsq viac prúdu cez ovládacie tranzistory.Odškodnenie sa Miller-ako.
Je potrebné určiť, kondenzátorov v oboch prípadoch, ak je výstupný tranzistor je na N (P off) a keď je na P (N off).

môže niekto vysvetliť, ako sa determain hojdačka výstup tohto obvodu
Som naozaj zmätený
thanks in advance

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back