Ako implementovať 2x hodiny násobiteľ v digitálnej logiku?

Z

zhiling0229

Guest
Ahoj, Vie niekto, ako implementovať a 2x v digitálne hodiny násobiteľ logiku. Tj. Frekvencii 1 kHz do 2 kHz? Vďaka

chk Xilinx aplikačné list ... Majú veľa poznámku ... na achiecve multiplikátor s čítačom

Zrejmá odpoveď je použitie PLL. Môžete skúsiť starý dobrý 4046, alebo novší 74hc4046. http://www.onsemi.com/pub/Collateral/MC74HC4046A-D.PDF , ale môžete použiť aj napríklad dva jeden-snímok (výber starostlivo timeout), jeden treiggered pri nábežnej hrane , ostatné na zostupnú hranu vstupného signálu. OR-ing výstupy získate dvojnásobok vstupnej frekvencie. Povinnosť cyklu nebude presne 50%, ani veľmi stabilný, hoci.

Je mi ľúto, ale napriek tomu som nemohol vidieť, ako to môže byť implementovaná pomocou základných logických hradiel alebo flip flop. Môže mi niekto pomoct objasniť digitálny logické schéma pre hodiny multiplikátor?

To je to, čo som mal na mysli: červená vlna je vstup. Blue Wave je výstup prvý-shot, spustil na nábežnej hrane. Zelené vlna je generovaná ďalšia-shot, spustil na zostupnej hrane. Žltá je alebo medzi zelenou a modré vlny. Samozrejme, môžete použiť rovnaký-shot pre prácu, ale budete musieť robiť to spustiť na oboch okrajoch. Tam sú časti, ktoré tam už robiť, myslím. To vám ušetrí OR. Namiesto jedného snímok môžete použiť niekoľko brán za sebou, len trochu meškanie. Doba trvania impulzov by bolo oveľa kratšie, ale napriek tomu by sa výstupná frekvencia správna, tj dvojnásobok vstupnej frekvencie. Teraz môžete pochopiť, prečo výstup cla cucle sa nebude 50%, a prečo to nebude stabilný.

[Quote = Jepeto] Xlinix Aplikačná poznámka [/quote] ako to ovládať? Aj simulovať a následné asyncronous signál. Prosím poraďte. S pozdravom, Fakhzan

Ahoj fazan83, simulátor Aké používate? Xilinx aplikácie na vedomie, obvod využíva šírenie oneskorenie D-flop a brány pre generovanie výstupných pulzov, takže simulácia musí obsahovať tieto oneskorenia.

[Quote = echo47] Hi fazan83, simulátor Aké používate? Xilinx aplikácie na vedomie, obvod využíva šírenie oneskorenie D-flop a brány pre generovanie výstupných pulzov, takže simulácia musí obsahovať tieto oneskorenia. [/Quote] porozumieť podstate oneskorenie Flip Flop je jeden hodinový cyklus pravdu? Ak sa mýlim, potom prosím opravte ma. Ja používam Tina Pre demo verzie. Už som sa snažil zahrnúť tieto oneskorením, ale výsledok stále rovnaký. Priložené týmto je Sreenshot mojej simuláciu. Možno, že je niečo v neporiadku s mojou simulácií. Ak je vás nejaké vstupné informácie týkajúce sa tohto, prosím poradiť. Vďaka za váš čas.

Existuje nejaký iný spôsob množenia hodiny na požadovanú frekvenciu ...

Ahoj fazan83 som práve zistil, že vaše odpovede. Ospravedlňujeme sa za meškanie. Vaše Simulation.GIF schéma ukazuje SN74100 (bránou západky) namiesto hrán spustil typu D flip-flop. Skúste SN7474 miesto.

[Quote = echo47] Ahoj fazan83, som teraz zistil, že vaše odpovede. Ospravedlňujeme sa za meškanie. Vaše Simulation.GIF schéma ukazuje SN74100 (bránou západky) namiesto hrán spustil typu D flip-flop. Skúste SN7474 miesto. [/Quote] Mám to. Díky moc za váš čas a rady na túto tému. S pozdravom, fazan83

môžete odložiť hodiny v nejaký čas, potom XOR hodiny meškanie s pôvodným, bude výstupnej frekvencie na dvojnásobok. S pozdravom [quote = zhiling0229] Ahoj, Vie niekto, ako implementovať a 2x v digitálne hodiny násobiteľ logiku. Tj. Frekvencii 1 kHz do 2 kHz? Vďaka [/quote]

[Quote = fazan83] [quote = echo47] Ahoj fazan83, som teraz zistil, že vaše odpovede. Ospravedlňujeme sa za meškanie. Vaše Simulation.GIF schéma ukazuje SN74100 (bránou západky) namiesto hrán spustil typu D flip-flop. Skúste SN7474 miesto. [/Quote] Mám to. Díky moc za váš čas a rady na túto tému. S pozdravom, fazan83 [/quote] môžete zobraziť obrazovky?

Vyberte si pár správ nájdete na fazan83 Simulation.GIF screenshot.

[Quote = echo47] Vyberte si pár správ nájdete na fazan83 Simulation.GIF screenshot. [/Quote] Áno, ale vyzerá ako hodiny multiplikátora nefunguje. FOUT ≠ 2 × Fín

Jejda, som nepochopil váš screenshot želanie. Simulation.GIF je screenshot zlé správanie, pred zmenou SN74100 na SN7474. Ak chcete zobraziť snímku v dobré správanie SN7474, potom možno môžete pýtať fazan83 priamo. On nemôže sledovať túto diskusiu ešte.

Jo, u násobiť frekvencie, ale kód zvyknutý byť syntetizovatelné. Avšak u je možné implementovať do testbench [color = hnedá] [/color] [size = 6] [/size] [size = 3] [/size]: D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back