Ako Gray proti podporujú silný glitch??

K

khaila

Guest
Už som čítal článok, pokiaľ ide o Aync FIFO: http://www.sunburst-design.com/papers/CummingsSNUG2002SJ_FIFO1.pdf Pokiaľ viem, tak, aby sa premôcť glitch pri porovnaní dvoch binárnych výstupov čítače, môžeme vzorkovanie výstupu pomocou porovnania FF. Potom nebudeme mať žiadne GLITCHs. Článok tvrdí, že by sme mali použiť proti GRAY miesto binárne, pretože jeden bit sa zmení na výstup. Prečo? Prečo by sme mali používať GRAY v rozpore so premôcť GLITCHs? I keď ak budeme vzorka výstup Comparator potom budeme čistiť GLITCHs! Ako na to? Ako sa proti tejto šedej premôže GLITCHs. GRAY sekvencie je, že keď sa zmení jeden bit, čo znamená, že keď je v porovnaní GRAY výstup čítača, tak jeden kúsok môže spôsobiť GLITCHs.

Môj názor: pri použití Gray pult, je tu len 1bit prepnúť na jednom time.Therefore, stačí ohodnotil tento 1bit. Pri použití binárny čítač, možno tam sú 2 alebo viac bitov prepínanie naraz, je potrebné posúdiť tieto 2 bity, aby správne rozhodnutie. Obvykle sa tieto 2 bity nemajú prísť v rovnakom čase, tak by spôsobilo väčšie závada moc.

[Quote = eexuke] Ja to chápem: pri použití Gray pult, je tu len 1bit prepnúť na jednom time.Therefore, stačí ohodnotil tento 1bit. Pri použití binárny čítač, možno tam sú 2 alebo viac bitov prepínanie naraz, je potrebné posúdiť tieto 2 bity, aby správne rozhodnutie. Obvykle sa tieto 2 bity nemajú prísť v rovnakom čase, tak by spôsobilo väčší závada výkon. [/Quote] Ale aj tak sme sa porovnať dva bity simultanly, a tie kúsky nie prísť v rovnakom čase, čo znamená, že je tu možnosť produkovať GLITCHs. Predpokladaný máme dva pulty s 4-bit každý, [03:00] a B [03:00]. Potom, rovnako sme pomocou 4 XOR brány pre každý bit. Pri porovnávaní [03:00] a B [03:00] potom môžeme dostať GLITCHs. Je jedno, či všetky kúsky a B sa zmení simultanly alebo len jeden bit v A a B zmenil simultanly, máme vždy GLITCHs Ak bity nie sú arivied súčasne. Súhlasím s tým, že možnosť zníženia závada je menej, keď je jeden bit zmenený než 4 bity sa zmení, ale aj tak môžeme mať GLITCHs! Tak prečo každý článok zvážte použitie GRAY čítača je silný GLITCHs??

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back