Ako generovať pseudo náhodných čísel na 8-bit micor?

E

electrojit

Guest
Chcem, aby prístroj náhodné čísla, bez použitia akýchkoľvek vstavanou funkciou, tak mi prosím povedzte, žiadne jednoduchý algoritmus pokiaľ možno čo najskôr.

Thank you in advance!

ey,
Myslím, že u možno získať niektoré užitočné veci z
h ** p: / / en.wikipedia.org / wiki / PRNG
ale každý PRNG bude opakovať po nedefinovateľné počet iterácií
záleží na vašej algoritmus, koľko iterácií je prijateľná
i donno kde u chcieť použiť pre.ale ak to predsa nie je dovolené opakovať počas niekoľkých miliónov iterácií u musím napísať dobrý algoritmus.Ak ur fine s repetence v 100 iterácií u môžete použiť jednoduchšie algoritmy

joco

Zkuste tohle:
http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/1743

Pozdravy,
IanP

Neexistuje žiadny skutočne náhodné číslo.Navyše, pretože nechcete použiť vstavaný funkcie, ako je RAND (), doporučuji si napísať vlastný.To môže byť pomerne jednoduché, ako s argumentom, ako my_rand (x) = x 1.Navyše môžete svoje semeno náhodné číslo s hodinami, metódu, pri ktorej RAND () sa používa, napríklad vykonanie my_rand (hodiny 1).

white_shadow Napísal:

Neexistuje žiadny skutočne náhodné číslo.

Mám vytvorené Pseudo šum pomocou PIC 12C672. Podstate má pole.Môžete kliknúť poľa a Exor to s hodnotou.Sekvencia sa bude opakovať atfer nejakú dobu, ale hľadá ju do spektra analizer to bolo dosť pre moje účely (platí tento hluk na laser).

Nazdar,

môžete získať skutočný náhodné číslo pomocou hluk zenerove diódy.Len skreslenie pomocou zenerove odpor a zosilňujú zložky striedavého signálu potom sa porovnajte s prah napätie získať logické hodnoty.

S pozdravom

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back