Ako filtrovať hluk z osciloskopu sond

O

oliverlin09

Guest
Vážení, môj obvod je prijímač. (Pozri priložený súbor) vstup sa pripája k senzoru a výstup sa pripája k osciloskopu. Avšak som zistil, že osciloskopu sonda má svoj vlastný zvuk. Hluk je o 90mV (PK-PK) (najväčší) a jej frekvencia je 500 MHz, aby medzi 3MHz. Problém je, môj signál zo vstupu je asi 100 mV @ 10MHz. Z nejakého dôvodu, bude hluk z osciloskopu sonda zosilnený tiež. My okruhu filter by mal byť schopný filtrovať signály cez 20 MHz. Zaujímalo by ma, či existujú nejaké spôsoby, ako odstrániť šum.

Ahoj, sonda je pasívny a Hase nie toľko hluku, ako ste to asumed. Ak máte aktívny probe_may ešte trochu hluk, ale nie tak irreale amplitúda pls. Pre použiteľnosť je obvyklé Max. tj 0,1-0,3 div 5mV na pozíciu ... Ako ste sa meria pls tieto 90mVpp hluku z čidla? To SEM sa irrealistic_ ste

Ak váš signál je periodický a máte stabilný spúšť použitie v priemere na osciloskopu. Ak to nie je periodická potom kĺzavý priemer filtra môže pomôcť.

Čau,
Ako ste sa meria pls tieto 90mVpp hluku z čidla?
som osciloskopu sonda, a je to x20.
Je možné, že si spájky koaxiálny kábel k vstupu priamo?
som použil správny koaxiálny kábel, ale myslím, že môj obvod je na dosku.
Domnievam sa, že sonda Hase mal dlhší GND clips_is to pravda, pls?
sondy GND je krátky, ale vstupný konektor signálu a GND som spájkované drôty a dal konektor na mojej doštička. Myslím, že to je ten problém. Použil som váš návrh a dať malú hodnotu odporu na vstupe alebo výstupe. Je to nejaký hluk znížiť. [/Quote]

Z OP dáta, som si spočítal výstupu zosilňovača hluku o 30 mVpp. Niekoľko 10 mVpp (vstup pre sondu súvisiace) sú určite prispel kanálu osciloskopu, či je to s použitím x20 sondy a má 500 MHz. Montážnej techniky vhodné pre vysokofrekvenčné obvody (doska), prípadne pridá RF rušenie a získať vrcholí. Celkovo vzaté, je to normálna prevádzka. Prepnutie osciloskop k zníženiu šírky pásma by bol prvý krok k zníženiu hluku, vhodné previazanie oscillospe na výstup zosilňovača ďalšie. Ak sa to urobí správne, iba OP hluk zostávajú. Ak chcete zistiť, osciloskopu a sondy je vlastné hluk, krátka sonda vstup, bez connceting na OP výstup.

Ahoj, ale ak budeme kontrolovať datasheet: vidím s týmito "Au" a možno šírku pásma len ca. 10MHz, dont potrebujete 500MHz priestor pre kontrolu, alebo môžete použiť problemles HES "Obmedzenie šírky pásma 20 MHz ."... My Gefühl sagt, dass 30mVpp sei doch einiges zuviel-oder? Musím povedať, mám veľa RF breadboards v mojom živote, môžete to urobiť (tj s mini-silentbloky), ale musíte pracovať "čistý", ale s RF-techniku, ktorú potrebujete celkový čistý štýl (RF) práce ... K.

Zosilňovač hluk je odvodená z AD8042 vstupu SK 16 nV / sqrt (Hz), šírku pásma asi 10 MHz, zisk 120, faktor 5 Vpp / Vrms hluku. Stačí vedieť, rádovo.

Ahoj MKO,
16 nV / sqrt (Hz), šírku pásma asi 10 MHz, zisk 120, faktor 5 Vpp / Vrms hluku.
Ospravedlňujeme sa, táto časť je pre mňa ťažké. Prosím, studené to vysvetliť? Oliver

Dobrý deň, Ak je vaše pripojenie je 10 000 `` 000 Hz vypočítať trasu z námestia, je, pokiaľ ide o váš vstup je EN = ekvivalentná šum signálu (u vst.) = Squarert o 10MHz multiplyed s 16nanoV (UNIC Hz en na vstupe ) a multiplayed s faktorom zosilnenia zo 120 možných U = hluk vo vašom výkone, meria 10 MHz Šírka pásma ... K.

Mal by som spomenúť, že zisk výpočet je len správne pre nízku impedanciu zdroje, si nepovedala o tomto bode. Nechcel som sa zamerať na presný výpočet hluku, ale s vysvetlením, že zosilňovač hluk je parameter, ktorý by nemal byť zanedbávaný širokopásmové obvody.

Ahoj oliverlin09 pre lepšiu methodes v RF testovania som sourched pre svoje Favorit skripty pre vás ... Dobrá prednáška! Skontrolujte, či pls tj pre druhú polovicu roka Appl.Note70 ... K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back