akým spôsobom najlepšie použiť optočlen?

X

Xinzo

Guest
Chcem izolovať mojej paralelný port z môjho motor vodiča krok optočlen.
vstupná fáza na môj motor vodiča krok je 74HC14N čip.
ktorý z nich je najlepší?(Optočlena na okruhu je vzorka, a nie ten môj bude používať)
a dúfam, že vám môže dať mi nejaký explaination o tom.vďaka
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Žiadny z nich by je poskytnúť vám galvanické oddelenie!Pôdou alebo Vcc sú bežné vo všetkých z nich.Potrebujete oddeliť dôvody a zásobovania.

Vďaka CMOS za vašu pomoc.

umožňuje predpokladať, som samostatná VCC & Ground.
Na vstupnej fáze optočlena môžem použiť 5V & GND z USB portu potom na výstupy etapy optočlena som použiť externý zdroj napätia ako z 7805 čipu a tiež ext GND.

teraz, čo je najlepší okruh (dáta frekvencia impulzov z paralelný port je približne 10 kHz)?

Po prvé, musíte použiť samostatné napájanie Prekladateľské agentúry, že izolácia v obidvoch stranách optočlen.

Potom môžete vypočítať odpor k použitiu v rade riadiť optočlenov viedol.

R = (Vin-vf) / Ak

Vin je napätie, ktoré používate pre vstup, VF je optočleny vedie vpred úbytok napätia (nájdete ho v O / c datasheet) a ak je o / c viedla cesta prúd (aj v údajovom hárku)
Z okruhov, ktoré poskytujete, vľavo bude pracovať pre vás (prvé samostatné dôvody), ak budete riadiť o / c Direct.V stredu, môžete pridať pull-up na 2K2 v čele anódy, nepovažujem to dobrý nápad, pretože costant curent budú plynúť koryto to.V pravom okruhu ovládate viedol katódou.To je užitočné, ak používate tranzistor ako nízka bočné prechod na disk o / c.A 10K Resitor pridáte medzi anódou a katódou, že bude robiť žiadny rozdiel.Ak chcete logické úrovne od o / c kolektor, pravdepodobne používať pull-up medzi 1K a 10K.

Tiež ak chcete riadiť optočlen priamo z paralelného, myslím, že ak chcete viac ako 5 ma pre o / c viedol, musíte použiť tranzistor pre tento (napr. bc547) a samostatné napájanie.

a pozrite sa tu
http://www.epanorama.net/circuits/parallel_output.html

Veľa šťastia!

Díky moc za vaše info t_maggot, váš explaination naozaj mi pomohol.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back