Aký vzťah existuje medzi nábehu / dobehu a frekvencia?

M

master_picengineer

Guest
Ahoj Členovia, prosím, odpovedať na nasledujúce otázky: 1 - aký vzťah existuje medzi nábehu / dobehu a frekvencia? 2 - ako často sa používa na 65 nm technológiu brány? Vďaka vopred.

master_picengineer, doba nábehu (TR) je funkciou pásma (BW). Približný vzťah je nasledujúci:. tr = 0.35/BW. V prípade, TR a BW sú v constistent jednotky, napr mikrosekúnd / MHz. S pozdravom, Kráľ

Ahoj všetci, Vďaka za odpoveď Kráľ. Mohli by ste prosím nahrať dokument, ktorý podrobne tento problém. Vzťah, ktorý sa zdá byť youprovided nie je rozumné. V skutočnosti je na 2 GHz hodiny TR bude 0,175 ns, zatiaľ čo obdobie je T = 0,5 ns Ak budeme predpokladať, že t_fall = t_rise máme T = 3 + 2 t_rise pulse_width. Alone 3 = 0,525 NS t_rise. Tak pulse_width

master_picengineer, uvidíme, či nájdem odkaz, ktorý je odvodený tento vzťah. Do tej doby, nepleťte pásma taktovacím kmitočtom. Šírka pásma je frekvencia, pri ktorej Frekvenčná odozva systému je o 3 dB. Je nezávislá na frekvencii. V príklade si dať, je zrejmé, že priepustnosť systému je dostatočne široká podpora 2 GHz hodiny. Relatívne pomalé nábehu (ja som za predpokladu, že sa jedná o meranej alebo simulované výsledky) ukazujú nedostatočnú šírku pásma. ide, Kráľ

Vďaka Kral, chápem rozdiel medzi BW a frekvencie. V skutočnosti si prostredie, že v najlepšom prípade BW, pokiaľ ide o bit / s je rovná frekvencii v Hz tejto keď každý trochu trvá jeden hodinový cyklus majú byť odovzdané do sériovej prepojenia. Či je vzťah, ktorý poskytuje le je vhodný pre paralelné prepojenie s určitým Šírka (Možno ste sa zabudli mension IT). Vzťah nemôže byť použitý na sériovú prepojenie. Aj príklad, ktorý som dal BW je úmerná frekvencii. V ideálnych som považoval najlepšom prípade BW = frekvencie.

master_picengineer, nemohol som nájsť článok, ktorý sa vyvíja rovnice, takže tu je moja verzia:. Predpokladajme nasledujúce: systém je definovaný ako jeden filter pole MAS s časovou konštantou Tau. . Doba nábehu je definovaná ako čas potrebný na výstup Puls ísť z 10% na 90% svojej konečnej hodnoty. . Rovnica pre prechodové charakteristiky jedného poľa MAS je: Vo = Vin [1-e ^ (-t/Tau)]. Riešenie na dobu reqired pre výstup na dosiahnutie stanovených napätie Vo-Vo = Vin Vin e ^ (-t/Tau) Vin e ^ (-t/Tau) = Vin - Vo Take prirodzený logaritmus z oboch strán: ln ( vin) -t/Tau = ln (Vin-Vo) -t/Tau = ln (Vin-Vo) - ln (VIN) = ln [(Vin-Vo) / Vin], t = ln-Tau [(Vin- VO) / Vin] Riešenie po dobu nevyhnutnú na dosiahnutie 10%: Na jednom póle oneskorením, Tau = 1 / w, kde Omega je hraničná frekvencia v rad / sekundu. . SO T10 = (-1 / w) ln [(Vin-.1Vin) / Vin] = 0.105360515 / w. Riešenie po dobu potrebnú na dosiahnutie 90% T90 = (-1 / w) ln [(Vin-.9Vin) / Vin] = 2.3202585093 / w. Čas potrebný ísť z 10% na 90% = T90-T10 = 2,2 / w Prevod W Hz,. T90-T10 = 2,2 / 2 PI f = 0,35 / f S pozdravom, Kráľ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back