Aký typ filtra by som mal zvoliť pre tieto konštrukcie pásmovým filtrom?

H

huvarda

Guest
Ahoj, chcel by som navrhnúť pásmovým filtrom. Stredná frekvencia je 400 MHz a šírka pásma je 40 MHz. Vložený útlm nebude väčšia ako 1 dB. Odmietnutie bude 50 dB v potlačenom pásme, 0-360MHz a 465-1000MHz. Aký je najvhodnejší typ filtra (LC, Combline, interdigitálním ....) môžem realizovať tento filter v malom balení ako je to možné? Vaša pomoc bude vítaná.

LC typu je jediná možnosť, ktorú majú všetci ostatní sú objemné vzhľadom k nízkej frekvencii (400 MHz) a vysoké náklady, pretože PCB požadujete nízky priechodná útlm ....

[Quote = PaulHolland] LC typu je jediná možnosť, ktorú majú všetci ostatní sú objemné vzhľadom k nízkej frekvencii (400 MHz) a vysoké náklady, pretože PCB požadujete nízky priechodná útlm ....[/quote] akom poradí a topológiu filtra Myslíte si, myslím, že môžem dosiahnuť tieto špecifikácie?

A čo kaskádových dolnopriepustný filter a horná priepusť filtre pomer 40/400 sa zdá byť trochu veľký.

Myslím, že dosiahnutie oboch odmietajú kapely a vložný útlm v priepustnom pásme, je ťažké v dolnej + hornej priepustu filtra usporiadanie. Veľkosť, ako ste povedal, je príliš veľká.

Aká je maximálna. energie prechádza cez filter? <1W: použite dielektrický filter, malé, lacné a ľahko uskutočniteľné. Rogerynt

Poznáte nejaké off-the-police dielektrika filtre, ktoré pracujú okolo 400MHz? Ako som sa zvoliť tieto rezonátory vytvoriť filter, spĺňajúce tieto požiadavky? Vďaka rogerynt

Len som sa pozrel na pozemku vložného útlmu filtra šikmými ste navrhol mi. Čelné filter, ktorý mi nedáva odmietnutie musím bohužiaľ.

Dobrý deň. Ak chcete navrhnúť skupina filter so sústredenými prvky, môžete použiť kapacitné väzby metódu. Pre tento pri moci sa odkazovať Mathai knihy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back