Aký softvér je vhodný pre začiatočníkov

• Thread starter moonnightingale
  • Start date
M

moonnightingale

Guest
Ahoj, som nový v oblasti programovania. Mám univerzálny programátor, ktorý MCU by som mal začať, aby sa moje základné silná a ktorá je najlepší software pre programovanie Keil, Mplap alebo niečo iné vďaka

Myslím si, jazyka BASIC je ľahké .. začnem učiť programovať pomocou PIC16F877 MPLAB (Assembly), ale je to naozaj ťažké .. Potom som začať hľadať iné alternatívne spôsob .. Našiel som Proton IDE software, ktoré mi umožňujú programu PIC pomocou základného jazyka. za 3 mesiace ja už viem, ako to urobiť sériovej komunikácie.

8051 prvýkrát študentov. c programovania. Môžete zmeniť MCU a jazyk po získaní dôvery.

MPLAB je najjednoduchšie, pretože montáž je najjednoduchší zo všetkých jazykov, myslím, že by ste mali začať s ňou, potom upgrade na C. C a montáž sú najčastejšie používané jazyky v embedded systémov. Začal som sa s mPas, potom sa presunul k CCS C kompilátor.

Ahoj, dobre, že si nájde svoje voľby AVR alebo PIC Micros v mieste obchodu pre kutilov, ktoré sú dobre podporované vo fórach, ako je tento a po celom webe. Existuje mnoho ďalších Mikrosystémy od mnohých maunufacturers ale tie sú omnoho menej podporované. Môj výber bol Pic, ktorý je dobre podporovaný Mikročipy free software. Ich MPLAB nie je programovací jazyk, ale prostredie, slúži k prepojeniu všetkých rôznych jazykov produkovať. Hex Progam kód atď, atď Je dodávaný s Assembler mPas už načítaný a môžete pridať ďalšie bezplatné compliers C, ako chcete. Mnohí hovoria, počnúc Assemblera vás naučí oveľa viac o skutočnom fungovaní čipu Pic a neskôr sa môžete presunúť do C, pretože to je potrebné pre veľké projekty, ako je USB, atď (môžete ešte sakra veľa sa assembler hoci)

Keil je veľmi dobrá a zamerať sa na najviac dominantné procesory. - Amr

Ak začínate, bol by som si vybral niečo, čo má viac nôh z hľadiska jeho očakávanej životnosti. Ja by som sa zameriavajú na 32-bit na trhu, ak máte vybrať jednu. Akékoľvek na paži čipov, najmä Cortex-mx čipy by slušať. dolnom konci tie majú integrovaný debugger (lpcxpresso alebo nadchádzajúce STM32 Value Line objav), za menej ako $ 30 (okolo $ 7 pre STM32 objav), navyše bez IDE / kompilátor (s určitými obmedzeniami). s viac peňazí, môžete si ísť s Keil - najlepšie vývojové prostredie som používal doteraz. a podporujú mnoho platforiem rovnako. Snažil by som sa vyhnúť 8-bitové čipy. Ak máte ísť s jedným z nich, avr vybrať, alebo dokonca stm8s, že ponúkajú podstatne viac, než obrázky za rovnakú cenu, a ponúka vzostupná mobilita (periférie na stm8 sú kompatibilné s tými, na väčšie STM32 čipy ).

Ahoj moonnightingale, myslím, pre začiatok naozaj rýchlo, budete potrebovať dva nástroje (mikrobasic a Isis Proteus). Môžete napísať svoj program mikrobasic a uvidíte, že váš program, pracujúci v Isis Proteus. Pripravil som jednoduchý LED bliká projekt s PIC16F877 k vám ísť. Zdravie.

Díky moc Láskavo mi je týchto programov bez Cose mikrobasic a Isis Proteus a ja som rád, že ur z Nigérie som išiel do Lagosu a Abbok raz. Dobrá krajina

Najjednoduchšie softvér pre mikropočítače je Flowcode: [url = http://www.bipom.com/products/us/3313879.html] BiPOM Elektronika - Flowcode V4 pre AVR [/url] nemusíte poznať žiadny jazyk. To je všetko grafické. Len drag & drop a pripojiť bloky s myšou. Kennedy

Myslím, že [COLOR = "Red"] PIC [/COLOR] ako mikrokontroléru [COLOR = "Red"] MickroC Pre [/COLOR] ako prekladač týchto dvoch veľmi zábavné a jednoduché. Tiež si môžete kontrolovať, či projekt Proteus.

Záleží na tom, koľko allready poznáte a aké hĺbky sa chcete dostať, assembleri a C sú pomerne zapojení priamo z pre začiatočníka, allthough Ak si chcete urobiť vážnu prácu potom to sú najlepšie nástroje na použitie. Ak váš hľadáte niečo mŕtveho ľahké, že je oveľa zábavnejšie než študovať a nechcete robiť niečo pokročilé potom Pic základné zdá byť populárne v školách, pic BASIC Stamp byť obyčajný. BASIC Stamp je PCB s pic na palube a je navrhnutý tak, aby bol jednoduchý na pochopenie a program, je obmedzená kapacita a funkcie, bude to zvyknete si na micrcontrollers, ale bez ťahania vlasov von. (Pic skúsení ľudia budú teraz queing až si to vo mne).

Ahoj, Dr Pepper presne o to som sa snažil urobiť. Jednoduchšie, tým lepšie pre začiatočníka. Pic základné zdá ešte jednoduchšie, než mikrobasic, aj keď nie príliš isto. Avšak, začiatočník pochopiť umenie programovanie veľmi rýchlo a prejsť na niečo, čo sa snaží s väčším problémom. Zdravie.

Ahoj gyes ako sa máš dúfam, vhodné n poriadku všetky svoje skúsenosti v flowcode a myslím, že flowcode je najlepší softvér pre začiatočníkov i profesionálne stačí vložiť & drop Je to veľmi jednoduché a skvelý program nie som programátor, ale teraz som napísať svoje osobné MCU Ja som robiť veľa projektov na flowcode a spadol veľmi dobrú skúsenosť dávam odkaz, kde stiahnuť flowcode download webu a tiež vám odkaz na video proste vidieť, a rozhodnúť, čo je najlepšie a esay ([url = http://www.matrixmultimedia.com / flowcode.php] Matrix Multimedia - Flowcode grafických programovacích jazykov pre mikropočítače - rýchlu elektronickú vývojové kity [/url]) ([url = http://www.youtube.com/watch?v=cWKAZ-XQhUQ] Flowcode Demo Video - YouTube [/url])

Ahoj qayyoum, som nevidel nič, čo naznačuje, že tento flowcode tvoj je jednoduché.

@ Moonnightingale - Hi, že odpoveď na Vašu otázku začať aké aplikácie máte na mysli. V každom prípade začať čítať od miesta, kde nepoznáte. Vyraziť na malé kúsky, zatiaľ čo vy si to inak procesory dá veľmi ľahko zdať ohromujúci.

Myslím, že použitie Microchip PIC s kompilátorom CCS ľahko pochopiteľné. Development Board (ja používam PIC16F877) Sady projekty Development Board [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back