Aký softvér je možné previesť súbor do Simulink HDL kódu?

U

Usman Hai

Guest
Existuje nejaký softvér k dispozícii pre konverziu súboru do Simulink HDL kódy. a tiež pre DSP dosky. Ide o USAMAN HAI Pakistan

HI No áno, existuje niekoľko spôsobov, ako .. Ale oni nie sú kompletné riešenie pre všetky účely, .. Na prvom mieste je Xilinx Sysgen .. Je to nástroj, Simulink box, ktorý umožňuje, aby zodpovedali niektoré Simulink modely Xilinx IP adries knižníc (NO PREHĽAD tu!) Tam je tiež Accelchip .. riešenie .. (a veľmi drahé jeden viac ako 30.000 dolárov), to ti umožňuje syntetizovať z logiky MATLAB a tiež inštanciu modely accelchip knižnice IP pre Simulink .. Aj všetky tieto riešenia .. V závislosti počasia si štandardné DSP veci potom je tu veľa z regálu metodológiu divákom k dispozícii. Pracujem s biometrickými údajmi, a niektoré veci spracovania obrazu. Potom najlepší spôsob je použiť accelchip .. Ale musíte obnoviť všetky vnútorné MATLAB fuctions po ruke .. Ktorá príde na písanie HARDWARE .. Niekedy neviem, či som novú pôdu .. alebo len kiding sám! ,, Áno .. Potom som piť víno!

Ahoj eltonjohn, mám veľký záujem AccelChip. Urobil som nejakú pomernú výskumnej práce sám. Viete, za akých OS to beží? Windows, Linux, Solaris? Tiež viete, že ak majú nejaký program University? Nemohol som nájsť odpovede na tieto otázky vo svojej webovej stránky.

Pôvodne nazvaný Match prekladač .. potom Accelfpga a teraz Accelchip prostredie beží na rôznych strojoch určite na slnku a MS Windows stroje. Je to docela drahé a je rýchlo sa rozvíjajúci produkt. Zdá sa, že táto spoločnosť je prvá bude pre veľké požiadavky zákazníkov. A Bearly venovať pozornosť jednotlivcom, študenti alebo iné osoby maloleté ... Myslím si, že ak nie sú schopní preniesť všetky vnútorné funkcie v MATLAB pre sinthetizable knižnice (proces, ktorý môže trvať aj niekoľko rokov). ich produkt nebude kompletné riešenie! Problém je, že MATLAB obsahuje funkcie, ktoré sa nedajú vyjadriť matematicky, a preto nie je priamo sinthetizable z ZÁPAS prekladač Jedným z príkladov je y = stredná ();. Táto funkcia je veľmi časté a veľmi užitočná funkcia pri spracovaní obrazu. Problém je v tom, že je to efektívna implementácia v MATLAB, ale nie priamo previesť na hardvér ZÁPAS prekladač .. Na vykonanie tejto funkcie ručne v prostredí MATLAB znamená takmer žiadne využitie maticové algebry. Potom nemožno použiť kompilátor .. Ocitneme sa zaoberá drôty .. len to, čo sme chceli, aby sa zabránilo v prvom rade! ... takže žiadny zisk tu .. Tam sú stovky týchto vnútorných veľmi účinne kódované funkcie v MATLAB .. A nie je automatická konverzia zázrak ešte možné! .. To isté platí pre generovanie kódu C ..

Sysgen od firmy Xilinx, môže byť najlepšie AccelChip ohľadom

Alter DSP Builder, Xilinx Systemgenerator a Synplify DSP (napriek tomu byť prepustený, zatiaľ len beta verzia).

[Quote = hjankin] Simulink a HDL? naozaj funguje? [/quote] Áno, funguje. V opačnom prípade tieto nástroje nemôžu prežiť na trhu.

Dobrý deň, akú verziu Simulink sa to? A keby sa mi podarilo nájsť to;)

Ako efektívna je kód, ktorý generuje Simulink? Je to Fulya synthesizeble?

Všetky riešenia viem, nemajú prekladať žiadne bloku Simulink do VHDL alebo výrobca kremíka makier. Xilinx systému Generátor poskytuje súbor nástrojov, vrátane vopred stanovených simulinx jadra. Neexistuje žiadne automatické generovanie kódu. AccelChip, poskytuje všeobecnejší životné prostredie, ale nakoniec ste si funkcie, ktoré sú preložené do makra / jadier od každého výrobcu.

Jedným z možných spôsobov je použitie preddefinovaných Simulink Blockset, ako zabezpečiť pomocou nástrojov ako je generátor Xilinx System. Každá primitívne Blockset má zodpovedajúci hardvér a implementáciu simulačného modelu. Použitie na vysokej úrovni syntézy nástrojov, ako AccelChip môžete syntetizovať HW v kóde MATLAB.

Bude to pekný nástroj v blízkej budúcnosti pre implementáciu DSP algoritmov v multi-milión brány FPGA. Ale pre jeho dostupnosť produkčná verzia, budete musieť počkať do konca júna 2004 pre jeho vydanie.

Počul som, že Alter je dspbuilder by malo byť, ale nemám šancu využiť, môže niekto povedať niečo o tom?

Môžete skúsiť Quartus II 4.1 + DSP + Builder Matlab 6,5 až navrhnúť DSP aplikácie v prostredí Simulink Toolbox s Alter a vygenerovať Simulink návrh na HDL kódu pomocou signálu kompilátora. Potom môžete syntéze dizajnu s použitím Quartus II 4.1.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back