Aký je vzťah medzi dĺžkou antény a rezonančnej frekvencie?

P

project.email

Guest
Vážení priatelia chcem vedieť, čo je to vzťah medzi dĺžkou antény a rezonančná frekvencia, ako môžeme určiť rezonančnú frekvenciu bez simulácie alebo meranie pri obyčajnom pohľade na anténnym rozmerom? tj v tejto antény s týmito rozmermi, viete, čo je rezonujúce frekvencia? Existuje nejaká rovnice na to? Vďaka všetkých.

Existuje niekoľko faktorov. Najdôležitejšie je efektívne dielektrická konštanta, v ktorom existuje rezonátora. Rýchlosť faktor súvisí s 1/sqrt (dielektrická konštanta). Ak je anténa vyžarujúca potom v predvolenom nastavení sú všetky polia neobmedzuje vo vysokej k dielektrika tak efektívne dielektrická konštanta bude o niečo menej ako er o 10,2 uvedené. Okrem efektívne dielektrické konštanty skrátenie rezonátora, bude čiastka rozptýlené kapacity na konci rezonátora poskytnúť nejaké ďalšie skrátenie.

Drahý priateľovi dík za Vašu odpoveď som čítal v knihe, že som našiel túto anténu: "dĺžka špirály vykurovacieho telesa je určený pre antény rezonovať na požadované frekvencie (402-405 MHz), v geometrii a FDTD koaxiálny zdroj sa nachádza na dobrú 50 zápasov. " Táto anténa musí byť rezonuje asi 400MHz, ale čo je to vzťah medzi dĺžkou vykurovacieho telesa a rezonančnej frekvencie? Som tak zmätená!
100_1324847114.jpg

ako môžeme určiť rezonančnú frekvenciu bez simulácie alebo meranie pri obyčajnom pohľade na rozmere antény?
Ako prvý krok by sa chcete "vidieť" kmitanie režim rezonátora. Páči sa ti? Ak ste videli niekoľko podobných návrhov, budete pravdepodobne hádať o tom, ale je vhodnejšie vykonať simuláciu EM byť istý. Nie je to jednoduchá vec ako λ / 4 alebo? / 2 rezonátora. Môžete tiež predpokladať, že geometria bola vybraná zámerne, s najväčšou pravdepodobnosťou k dosiahnutiu určitého vyžarovací diagram. Neverím, že s výnimkou niektorých anténnych expertov veľa ľudí pozná predvídateľný vyžarovací diagram. PS: Os dĺžka mikropáskového je veľmi blízko k λ / 2 rezonátora. V ktorom sa dá povedať, že môžete ľahko určiť rezonančnú frekvenciu. Ale to ani vysvetľuje určitý tvar, ani podávanie bod pozície a prečo dosahujeme 50 Ohm vstupná impedancia pre neho.

Vážení FVM vďaka za Vašu odpoveď som vykonal simuláciu a našiel spôsob kŕmenia je TEM.but nemám záujem. Dôležitou otázkou je, že v tejto konfigurácii a kŕmenie mám iný výsledok s výsledkom uvedené v knihe. na základe vyššie uvedeného kŕmenie som dostal nasledujúce S_parameter a zmenou kŕmenia pozíciu som zistil, že táto anténa dávka nemala ohlas na 402-405MHz, ale rezonujú v niečom zlom 450MHz.dose v mojej analýze, alebo môže autori tejto knihy je, aby chyba vo výkrese nad obrázok? toto je výsledok s vyššie uvedenou pozíciu kŕmenie v knihe: a je to lepšie, rezonuje na 450MHz zmenou kŕmenie pozíciu Ďalej som našiel nejaká rovnica o PIFA konštrukcia antény na určenie frekvencie rezonovať: [url = http://www.antenna-theory.com/antennas/patches/pifa.php] PIFA - Planar Inverzný-F Antény [/url], ale ja že s týmito rovnicami nemôžeme tiež nájsť rezonovať frekvenciu správne! pomocou rovnice [4] pre túto anténu máme: 32 24 = 3e8 ÷ 4f √ 10,2 ---> f = 51.09MHz: roll:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back