Aký je rozdiel pic c alebo picbasic ....

U

umutguncan

Guest
Začal som sa učiť pic.A som si kúpil knihu.V tejto knihe Spisovateľ používať iba assamble ...
Potom, čo som videl, že niektoré zdroje o pic C alebo Pic Základná ...v EdaBoard ..
Existuje nejaký výhody použitia Picc miesto assamble.
Zaujímalo by ma, o tom je len orientačný;Programovanie s C a potom copmile c kód assamble s pomocou prekladača ...

Ahoj,
Zdá sa, že nie ste oboznámení s programovacím jazykom.Viete, C a základné obe sú programovacie jazyky.Assembleri je v blízkosti objektového jazyka, základné je strednej triedy, a C je jazyk vysokej úrovne.

Z učenia view-
Ak chcete pracovať na jednoduchých a drobných programov potom assembleri je dosť.Ale pre veľké a zložité programovanie ste sa dôrazne odporúča používať C alebo základné.

Z prekladač view-
Montážne kompilátor pre PIC je zadarmo.Ale C kompilátory pre PIC sú zadarmo až do určitej veľkosti (väčšinou 2K. Závisí na kompilátor).U väčších programov je potrebné zakúpiť licenciu.

Osobne by som navrhnúť, aby ste sa naučil C. Je to jednoduché.Akonáhle sa dostanete poňatie potom by bolo veľmi rýchle a hladké, aby program akéhokoľvek systému, ako pri použití asembleru.

S pozdravom.

umutguncan,

Naozaj dobrý voľný C kompilátor je BoostC, sa pozrite tu. www.picant.com/c2c/c.html

Ide o
CMan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back