Aký je rozdiel medzi RMS a PMPO?

Odpoveď na túto otázku spočíva v tom, ako merať výkon zariadenia. PMPO je skratka pre "Power Music Špičkový výkon" alebo "Peak Momentary výkon". Všimnite si, že slovo vrchole. Počítajú PMPO založená na maximálny výkon zariadenia za optimálnych podmienok, a 100% účinnosť. Tieto podmienky sú možné získať, a žiadne zariadenie vydrží PMPO výkon pre akúkoľvek podstatnú dobu, bez toho by bol zničený. keď RMS nie je vôbec zaoberá vrchole a je zameraná na celý signál

rajeshks, audio zosilňovač výrobcovia bežne (a nesprávne), odkazovať sa na "výkon RMS". Kým "RMS výkon", možno vypočítať, že nemá vhodné fyzikálne význam. Správny termín je "priemerný výkon". Pre sínusový priebeh napätia na odporové záťaže, špičkový výkon je dvakrát priemerný výkon. S pozdravom, Kráľ

PMPO nie je definovaný, je to len marketingovou hodnotu. Niektorí ľudia hovoria, že PMPO je tepelný výkon je rozptýlené pri horení reproduktora. To znie pre mňa prijateľné. Ale ja som zistil, pre niektoré z audio zosilňovača výrobcov definované PMPO ako je uvedené nižšie: PMPO = (bez záťaže medzi špičkami napätia) 2 x menovitý prúd RMS 10% THD

Počul som, že je jednoduché pravidlo RMS možno získať vydelením PMPO 10. Im nie sú istí platnosti tohto pravidla však

Ďalšie definície PMPO: - W (RMS) vynásobenej pomerom marketing ľudí inžinierov zapojených do projektu. Jim

Súhlasíte s Jimom tu. PMPO sa viac o marketingový ťah teraz dní. Sú žiadne pravidlá alebo normy následne všetku výrobu na hodnotenie PMPO. Som pracoval pre japonské spotrebnej elektroniky veľké, a tam PMPO hodnoty pre rôzne tovary boli iné (úmerné náklady), aj keď vnútorné zosilňovač a reproduktor CKT sú rovnaké.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back