Aké sú rozdiely medzi ASIC a SOC?

ASIC je aplikácia určené IC ... design SOC Especial aplikácie ... Systém na čipe znamená, celý systém ADC, DAC, UART, Code pamäti, .... všetky periférie sú integrované na jedinom čipe nie je nutné, je aplikácia určená, je pri programe Ur Self

všeobecne ASIC iba vykonanie jednej alebo jednu funkciu. ako je TV dekodér, TV enkodér, atď SOC znamená systém na čipe, to všeobecne zahŕňa softvér a hardvér. [Quote = designer_ec] Dobrý deň, Aké sú rozdiely medzi ASIC a SOC [/quote]

ASIC je nakresliť rozloženie funkcií na (povedzme) kremíkový čip .. tak, aby na vykonanie tejto špecifickej funkcie zariadenia .. Napriek tomu môže byť táto funkcia nemusí byť predstavuje kompletný systém .. Napríklad, to môže byť FM modulátor .. 555 .. čokoľvek .. Keď je táto funkcia sa podobá kompletný systém, ako je napríklad bezdrôtové siete LAN, môže potom byť nazývaný ASIC SoC ..

SOC patrí ASIC a softvér, je trend v súčasných zložitých obvodov

Ahoj, ja som niektoré, čo súhlasí s odpoveďou ASIC ashad je len jeden čip, ktorý je určený pre konkrétnu aplikáciu ... a adresa perticular domény ako analógové, digitálne alebo RF. a SOC nie je nič iné ako kompletný systém sedí na jedinom čipe .... a že viac domén functinality môže byť, že ... ako je napríklad systém zahŕňa RF + + digitálny komunikačné bloky ... Potrebujem viac komentárov na túto tému [:)] [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 4 minútach: [/color] [/size] Ale tu mám obavy, že ak SOC je systém na čipe (potom jeho ASIC) ... Teraz je, ako môžeme naprogramovať? Ako uviedol pri ashad môže naprogramovať .... Neskôr pre tých, kto povedal, SOC je softvér + ťažké riadu ... môžu u ples eloborate trochu na to s príkladmi ......

SoC môžu byť vyrobené v rôznych technológií, vrátane: Full-vlastné štandardné mobilný FPGA SoC designy zvyčajne spotrebujú menej energie a majú nižšie náklady a vyššia spoľahlivosť ako multi-chip systémov, ktoré nahrádzajú. A s menej balíčky v systéme, je montáž znížiť náklady tiež.

Môžete si navrhnúť čip SOC v ASIC, ale nie každý je ASIC SOC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back