Aké sú kruhové FIFO a Ping-Pong FIFO?

M

mkrishnap

Guest
Ahoj, existuje veľa diskusií týkajúcich sa výpočtu hĺbky FIFO na tejto stránke. Ale nemohol som nájsť žiadne podrobné vysvetlenie pre kruhové / Ping-Pong (odrody FIFO) tu. Žiadny popis z nich budú veľmi užitočné. S pozdravom, mkrishnap

Dobrý deň, v kruhovom FIFO pre čítanie a zápis ukazovateľ zvýši vždy, keď operácie čítania alebo zápisu je nutné. Keď sa ukazovateľ dosiahne hĺbky FIFO je obnoviť. Pre Ping Poing skoky FIFO ukazovatele.

To je to, čo som pochopil. FIFO pre synchronizáciu dát. Nie je pravda mkrishnap? Ak áno, pokračujte!

Haan, ako som vyslaný tento dotaz v návrhu ASIC súvisiacej téme sa samozrejme týka vyrovnávacej pamäte RAM, FIFO (First In First Out), hardware pre digitálne obvody. V zásade existujú dva druhy - 1. Kruhové 2. Ping-pong To sa týka štýlu prevádzky FIFO, ale nemal som moc informácií aj pre tento web. Tak som vyslaný, že tu na vás.
na stolný Poing skoky FIFO ukazovatele.
som nerozumela vyššie, pán master_picengineer.

pp vyrovnávacej pamäte, ako to implikuje, je držiteľom dvoch "frames" informácií. Ovládanie je jednoduchšie, a chvenie rúk, je zvyčajne ľahšie. kruhového bufferu, môže obsahovať viac snímok informácií, tak dlho, ako čítať / zapisovať ukazovatele neprekračujú navzájom. V niektorých ohľadoch kruhového bufferu je veľmi podobne ako asynchrónne FIFO, s výnimkou prevodu sa vykonáva na úrovni rámca, ako sa brániť hranice slova.

Ahoj, čo si myslíme rámec tu? Je to ehternet rámu alebo PCIe balíček alebo nejaký iný? Ak tomu tak je, sa líšia veľkosťou a hĺbky FIFO nebude stačiť držať aj jeden snímok v danej dobe.
V niektorých ohľadoch kruhového bufferu je veľmi podobne ako asynchrónne FIFO
Takže, asynchrónne FIFO nemožno zaradiť ako jeden kruhové alebo ping-pong? -Mkrishnap

rám, ktorý som použil termín voľne, je možné reprezentovať pomocou dátovej štruktúry väčšinu času. veľkosť môže líšiť v závislosti na veľkosti vkladanie informácií. veľkosť vyrovnávacej pamäte je definovaná zodpovedajúce priepustnosť systému. Áno, asyncFIFO mapované na jeden, a naopak. ppbuffer možno vnímať ako dve hlboké FIFO.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back