Aké je použitie kryštálu pre PIC?

S

sanna

Guest
Ahoj, ja som wondring, kedy by som mal použiť pre svoj kryštál PIC? Vidím, že niektorí používajú aplikácie kryštálu a iné nie. Je niekto dokáže vysvetliť, čo je pre mňa kryštálu? Díky moc,

Dobrý deň! Áno, mali by ste použiť kryštál. Kryštál je generátor hodín, a napríklad v 16F877A, frekvencia toho sa pic vykonať instrunction je FOSCO / 4, s jedným kryštál 4MHz 1us pic musí vykonať inštrukciu. Niektoré aplikácie, ktoré nevidí kryštál, pretože v tejto aplikácii sú použité vnútorné hodiny pic, má jeden vnútorný kryštál. cumps ...

Niektoré aplikácie vyžadujú presnosť v oscilátora (ako napr sériovej komunikácie), tak kryštály sú nevyhnutné. Iné aplikácie nevadí, presný čas, a tak keramický rezonátor alebo aj relaxačné RC oscilátor robiť svoju prácu.

[Quote = Sanna] Ahoj, ja som wondring, kedy by som mal použiť pre svoj kryštál PIC? Vidím, že niektorí používajú aplikácie kryštálu a iné nie. Je niekto dokáže vysvetliť, čo je pre mňa kryštálu? Díky moc [/quote] To záleží na požiadavke aplikácie. Ak je rýchlosť nie je zaujímavou potom navrhujem, 4 MHz pre stabilitu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back