Aké diódy použiť??

G

garg29

Guest
Ahoj priatelia,
I'm navrhovaní a 3-fázové, 440volts, 2HP, AC motor riadiť pomocou IGBT
to (6 z nich, IGBT Striedače mosta).diódy, ktoré by som mal použiť na nápravu do AC DC pre túto
aplikácie.

Vďaka,

sa týka,
Amit

Predpokladám, že budete používať jednofázový ponuky ..
Ak chcete mať suficient bezpečnostné rozpätie odporúčam použiť 25A most usmerňovač (napr. GBPC2506, Ifsm ≈ 300A, 25A, 600V)

alebo 4x BY229-600 (TO220) alebo podobné ..

vďaka za odpoveď, ale nie je to jediné fáze svoje tri fázy supply.in, že prípad, ktorý z nich použiť?Pridaná potom, čo 25 sekúnd:vďaka za odpoveď, ale nie je to jediné fáze svoje tri fázy supply.in, že prípad, ktorý z nich použiť?

Ako 3-fázy sú bloky usmerňovač pre vyššie menovité prúdy a sú expencive môžete použiť 6 x 4 x BY229-600 (TO220) alebo podobné ..

Diódy musí byť tiež schopný postaviť na úroveň napätie väčšie ako (440 × √ 2) × 2 volty
To robí 1245v, minimálna.Potrebujete 1500V dióda.

I, P = √ 3 × V × I × cosφ, kde cosφ je účinník motora / zaťaženie
V je sieťové napätie 440V vo vašom prípade, a
P = 2hp = 2 × 745W = 1490W
Z tohto dôvodu som = 1490 ÷ (√ 3 × V × cosφ) = 2.44 za predpokladu, cosφ = 0,8

Rozbehový prúd motora musí byť tiež zvážiť a prúd pri plnom zaťažení.
Ďalej vziať do úvahy skutočnosť, že by mohla začať moto naložené, ktoré by mohli zvýšiť rozbehový prúd ďalej, ako že sa bez zaťaženia.Ak chcete sa pre istotu som sa navrhnúť 25A alebo viac pre diódu Aktuálne hodnotenie.

Niečo, čo som zabudol vysvetliť:
Na usmerňovač, je napätie cez usmerňovacie diódy, ktorú 2 × √ 2 × Vac (Vac = V rms).
Dôvodom je, že maximálna hodnota napätia, kedy je odstránená Vr = √ 2 × stř, ale v opačnom cykle ste dióda stretávajú dvakrát toto napätie.Výstup je v Vr a podklad pri obrátenej skreslenie je-Vr, pridáte máte dvojaký magnidute.To platí pre všetky usmerňovacie diódy, jedno-alebo 3-fázové.

Mám trochu zmätený.pozri graf v prílohe.ako už som povedal predtým, ako som na kontrolu 3-Phase 440 voltov AC, 2HP motor, prosím, naznačujú, že diódy pre túto aplikáciu.Mám v pláne využitia IRG4PH40UD IGBT sa rozhodli aj právo igbt to?

Vďaka,

S pozdravom,
Amit
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

Všetko, čo potrebujete, je sada 6 diód na opravu 3-fázy dodávky ..
Pozri priložený príklad o tom, ako dodať motor:
http://logosfoundation.org/kursus/2117.html
Naposledy upravil IanP dňa 18 februára 2005 5:17, upraveno 1 celkom

Díky moc za repling "Ianp".Teraz, to znamená, že potom, čo podľa výkresu diagram, by som mal použiť len 6 - BY229 diódy?.

Vďaka ešte raz,

S pozdravom,
Amit

Musím priznať, že Romana má pravdu: je potrebné diódu, ktorá zvláda napätie najmenej 2 x Vmax (pp) (1250V pre 440Vac, 1070V pre 380Vac), takže to 1500V nebol prehnaný.

V tomto prípade BY229 nie je správny výber ..

Takže diódy (v závislosti na striedavé napätie vo vašej inštalácii) bude musieť byť: 1500V (440), alebo 1200V (380) @> 20A ..

Jejda, já som zmätená znova.Teraz to znamená, že by som mal použiť 6 diód s 1500 voltov rating, z ktorých každý.Môžete mi prosím poradiť mi, že počet týchto diód.

Vďaka ešte raz, prosím, pomôžte mi.

S pozdravom,
Amit

Môžete skúsiť BY459-1500 (TO220, 1500V, 10A) - za rozumnú cenu.
alebo
40HF160 (Metal Stud, 1600V, 40A) je k dispozícii od Farnell (www.premierfarnell.com)

Díky moc.Teraz mám v pláne použiť 3x6 = 18 (pre 30A), BY459-1500 diódy.Myslím si, že bude v poriadku.

To by malo byť v poriadku ..Môžete použiť 0.1Ω (oe menšie) odpor v sérii s každým diódou pre vyrovnanie napätia ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back