Aká je maximálna dĺžka kábla medzi iButton a PIC?

P

predrage

Guest
Dobrý deň. Ja robím nejaký projekt s iButton a PIC. Chcel by som sa opýtať, čo je maximálna dĺžka kábla medzi iButton a PIC a aký typ kábla mám použiť. Mám trochu strach z EMI, pretože dlhý kábel by mal byť pripojený priamo k niekoľkým piny PIC. Aká je vaša skúsenosť?

Dobrý deň, myslím, netienený krútený pár by mal byť v poriadku pre väčšinu aplikácií. E. g. Conica Minolta používa v kopírka / tlačiareň pre prístup k toneru id-čipy, môže byť 1 m dĺžka kábla pre každý čip, niekoľko paralelne na dosku radiče. Spomínam si, že téma je tiež široko diskutovaná v niektorých aplikačných poznámkach Dallas. S pozdravom, Frank

[Quote = MKO] Dobrý deň, myslím, netienený krútený pár by mal byť v poriadku pre väčšinu aplikácií. E. g. Conica Minolta používa v kopírka / tlačiareň pre prístup k toneru id-čipy, môže byť 1 m dĺžka kábla pre každý čip, niekoľko paralelne na dosku radiče. Spomínam si, že téma je tiež široko diskutovaná v niektorých aplikačných poznámkach Dallas. S pozdravom, Frank [/quote] Dĺžka kábla, že moja žiadosť je potrebných približne 15 metrov v hlučnom prostredí (najmä fluo lampy). Môžeš miesto ma, že aplikačnej poznámke. Aj cez niektoré skimed dnes nenašiel niečo užitočného.

Dobrý deň, v AN244 "Advanced 1-Wire Network Driver", dĺžka kábla až 100 m je diskutovaná. Odolnosť proti rušeniu na 1-Wire protokolu, je povedal, aby bol založený na kontrolu integrity a retranmission ak je to potrebné, pozri app159 "extrémne spoľahlivý 1-Wire komunikácie". K môjmu názoru Ak žiarivky nie sú zapnúť a vypnúť natrvalo, máte dobrú šancu na úspešný prenos po jednom alebo dvoch pokusov na maximum. S pozdravom, Frank

čítam iButton je často možné a robím crc kontrolu. To je nie je problém. Som za prípadné podivné správanie PIC (reset, buging ...)

Dobrý deň, áno, rozhranie PIC by mala byť predovšetkým chránená proti prechodné napätia, mohlo by to pravdepodobne k jeho poškodeniu. Aj vysokofrekvenčné rušenie by mala byť potlačená. Myslím si, že "Advanced 1-Wire Network Driver" okruh je to dobrý východiskový bod. Pre potlačenie rušenia, by mohol spoločný režim filter zmysel. S pozdravom, Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back