Ahoj všetci! (Nováček), môže niekto pomôcť? plz sa pozrieť!

C

craigarro

Guest
Ahoj, moje meno je Craig: D a im robiť úloha pre môj druhý rok elektroniky BTEC. Im myslenie výroby farebných identifikačných stroj, ktorý zobrazuje farbu objektu cez modrý LED, červené, žlté, zelené a biele odmietnuť. Im opýtať, či niekto urobil niečo také, a ako to chodí na tom to, PLC? micro? atď akúkoľvek pomoc by grately ocenia! thanx.

To myslíte vážne? Veľa šťastia! Ale ak zistíte, somethink o tom, dajte mi vedieť, že vyzerá veľmi zaujímavo. Myslím si, že je to všetko v snímačov, takže ak jo nájsť senzor, ktorý môže zaregistrovať svetlá farba (frekvencia), než ste urobil prácu. Zvyšok je jednoduché. Alebo môžete použiť strom rôznych snímačov na červené, zelené, modré (v prípade, že aj exsists, pretože som ani nepočul.) Alebo si môžete vziať digitálny fotoaparát od niektorých telefónov, a používať, ak nájdete listu.

[Quote = the_edge] To myslíš vážne? Veľa šťastia! Ale ak zistíte, somethink o tom, dajte mi vedieť, že vyzerá veľmi zaujímavo. Myslím si, že je to všetko v snímačov, takže ak jo nájsť senzor, ktorý môže zaregistrovať svetlá farba (frekvencia), než ste urobil prácu. Zvyšok je jednoduché. Alebo môžete použiť strom rôznych snímačov na červené, zelené, modré (v prípade, že aj exsists, pretože som ani nepočul.) Alebo si môžete vziať digitálny fotoaparát od niektorých telefónov, a používať, ak nájdete listu. [/Quote] V podstate, ak chcete robiť veci, ktoré dokáže rozpoznať farby, potom môžete použiť LDR, ale dať farebný filter na to. Použiť základné komparátor obvodu porovnať napätie z LDR s prahové napätie, ktoré je možné upraviť závisí na každú farbu do rôznych odporu. Ak máte ešte nejaký problém na to potom dajte mi prosím vedieť.

Súhlasím s fazan83.Use filtre (optické filtre) získať požadované COLR svetla dopadol na snímača osvetlenia a použitie komparátorov je odhaliť.

Skontrolujte pripojené schéma to bude flexibilný a presné, pretože dáva flexibilitu programovania (citlivosť, zisk, porovnanie, v porovnaní s multi nájsť biele svetlo): idea:

Snažili sme sa niečo podobného, a predstava, že sme sa snažili sa pomocou fotoodpor a odpor deliče napätia v konfigurácii a my pevné napätie pre každú farbu pomocou hodnôt pre farebný papier, ktorý sme mali v ruke .... Potom sme navrhli komparátor typu ADC s vhodným limitov napätia určiť farbu .......

WOW to je dobrá odpoveď !!!!! Zdá sa, ako tam sú niektorí ochotní ľudia na týchto stránkach, na zdravie pre všetkých replys youve bola veľmi milá. Gona začať búchať sa na tomto projekte a zlého vám všetci vieme, ako sa dostanem ďalej, môj učiteľ chce, aby som niečo jednoduchého, ako thermister alebo operačný zosilňovač, ale to už ma nudí tak im Gona ísť na to a ak zlyhá op -amp je to ha ha! na zdraví chlapci. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 25 minútach: [/color] [/size] Jo a im Gona začať s budovaním môjho snímačom zajtra po ive boli až do farnells! Viem, že som sa pýtať veľa, ale môže niekto odporučiť suitible microcontroller ????? cheerz

Myslím, že je možné použiť snímače CMOS (ako tie používané v digitálnych fotoaparátoch). Tie snímače obsahuje RGB filtre. Môžete vykonať analýzu výkonu pixelov a odvodiť farbu objektu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back